Gabriela Dinu Știri 12.06.2023 20:04

Ce salariu are un salvamar în Mamaia cu tot cu bonuri de masă și bonusurile de risc

Ce salariu are un salvamar în Mamaia cu tot cu bonuri de masă și bonusurile de risc

Salvamarii care activează pe malul Mării Negre de la noi din ţară sunt plătiţi cu bani de la bugetul de stat. Guvernul României îi remunerează pe aceştia în funcţie de staţiunea în care lucrează.

Mai exact, salariul pe care îl încasează lunar un salvamar care lucrează la mare este direct proporţional cu gradul de periculozitate al staţiunii la care a fost delegat.

Ce salarii au salvamarii de la Marea Neagră?

Cele mai periculoase staţiuni de la noi din ţară sunt cele în care intrarea în apă se face brusc. Staţiunea considerată a fi prima la acest capitol este Costineşti, De aceea şi este frecventată preponderent de tineri puşi pe distracţie şi nu pe familişti şi persoane cu copii.

În anii precedenţi, de la bugetul de stat au fost alocate sume uriaşe pentru cei care le oferă siguranţa pe plajă turiştilor de pe malul românesc al Mării Negre.

2.900.000 de lei au mers către Eforie Nord şi Eforie Sud, către Constanţa şi Mamaia au fost livraţi 3.100.000 de lei, iar la restul staţiunilor, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn și Mangalia, au fost împărţiţi 800.000 lei.

Salariul unui salvamar porneşte de la minimul pe economie şi ajunge de cele mai multe ori până la suma de 4.000 de lei, în funcţie de vechimea pe care o au aici, dar şi de orele de muncă pe care le prestează. Totodată, aceştia primesc şi bonuri de masă în valoare de 300 de lei, precum şi un bonus de risc.

Ce scrie în fişa postului unui salvamar?

Acesta din urmă se calculează în funcţie de staţiunea la care a fost detaşat şi este undeva în jurul sumei de 300 de lei. Conform Autorităţii Naţionale pentruu Calificări, un salvamar este obligat să facă următoarele:

  • salvarea persoanelor care sunt aflate în pericol, folosindu-te de tehnicile şi echipamentele specifice;
  • atunci când sunt cazuri grave trebuie contactat serviciul medical în regim de urgenţă;
  • zonele de îmbăiere de pe mal trebuie patrulate şi supravegheate în permanenţă;
  • acordă primul ajutor în caz de nevoie şi trebuie să ştie să facă resuscitare cardio-respiratorie, atunci când este necesar.