Gabriela Dinu Știri 26.01.2023 19:01

Ce salariu are Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Dar stai să vezi ce prime și bonusuri încasează!

Ce salariu are Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Dar stai să vezi ce prime și bonusuri încasează!

Nicuşor Dan a câştigat la finalul anului 2020 mandatul de primar al Capitalei, în detrimentul Gabrielei Firea. Fosta jurnalistă a pierdut la scot fotoliul de primari şi cu greu s-a dat înlocuită din Primăria Bucureştiului.

Nu neapărat pentru banii pe care îi încasa, căci salariul de primar nu este chiar aşa de mare pe cât s-ar putea gândi unii, ci funcţia este cea care aduce cel mai mult „profit”, însă nu vorbim de partea financiară aici.

Ce salariu are Nicuşor Dan, primarul Capitalei

Noul edil al Bucureştiului a „semnat” pe acelaşi salariu ca primarul preceden, Gabriela Firea, la care se adaugă primele şi bonusurile pe care orice bugetar din România le încasează, precum bonurile de masă, ori bonurile de vacanţă.

Conform declaraţiei de avere depusă de Gabriela Firea, salariul de primar al Capitalei se ridică la suma de 181.206 lei lunar, la fel cum încasează şi noul edil din Bucureşti, Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan, cel mai modest primar

Nicuşor este căsătorit cu Mirabela, alături de care are o fetiţă pe nume Aheea. Familia Dan locuieşte cu chirie, într-un apartament din sectorul 5 al Capitalei, care face parte dintr-o casă veche. Suma pe care o plăteşte lunnar este de 550 de euro, iar Nicuşor Dan şi Mirabela se recomandă ca fiind oameni simpli, care s-au cunoscut asemenea multor adolescenţi ai zilelor noastre:

„Ne-am cunoscut în anul 2005, pe vremea când eu eram studentă în Bucuresti, la Geografie. Îmi aduc aminte că se terminase sesiunea de examene, aveam bilet să mă întorc acasă, dar chiar în ziua aceea s-a întors o prietenă ce fusese plecată cu bursă Erasmus în Franţa. Am renunţat să mă mai întorc acasă şi am ieşit cu mai mulţi prieteni.

Am zis să mergem seara în Club A, clubul pe care noi îl frecventam în serile de după sesiune sau de după zilele în care aveam proiecte, iar atunci l-am întâlnit pe Nicuşor. Sau el m-a întalnit pe mine. Nu ştiu dacă a fost dragoste la prima vedere, dar a fost chimie, atracţie, asta a fost sigur. Apoi, lucrurile au venit de la sine”, a declarat Mirabela.