Claudiu Melinte Știri 27.12.2022 03:10

Exit Poll ora 20:00 Alegeri Locale. Răsturnare de situație în București. Primele rezultate parțiale la Primăria Capitalei și la Sectoare

Exit Poll ora 20:00 Alegeri Locale. Răsturnare de situație în București. Primele rezultate parțiale la Primăria Capitalei și la Sectoare

Dacă în prima parte a zilei lucrurile stăteau complet diferit, ultimul exit-poll, cel de la ora 20:00 indică o schimbare la vârful Alegerilor Locale și anumel Primăria București. Conform adevarul.ro, Gabriela Firea a fost depășită de Nicușor Dan. Candidatul independent ar avea 41% în vreme ce actualul primar al capitalei ar avea 38%.

Exit Poll Ora 20:00 Cum stau lucrurile pe Sectoare

În Sectorul 1 actualul primar Daniel Tudorache ar avea probleme serioase să-și mențină locul de primar.  Clotilde Armand se află la doar un procent în spatele primarului PSD. Este posibil ca în ultima oră a scrutinului, candidatul din partea Alianței USR-PLUS-PNL să ajungă în frunte.

La Sectorul 2  Radu Mihaiu (din partea alinaței USR-PLUS-PNL) se află pe primul loc într-o lutp cu Dan Cristian Popescu (PSD) şi cu Neculai Onţanu (ADER).

În Sectorul 3, Robert Negoiţă (ProRomânia)  tremură. Deși era văzut drept favoritul numărul 1 la un nou mandat de primar, Adrian Moraru (USR-PLUS-PNL ) e la o diferenţă mică în spatele său. Negoiţă a fost avantajat și de prezența scăzută la vot în Sectorul 3.

În Sectorul 4  Simona Spătaru, din partea alianței USR-PNL-PLUS era pe primul loc la ora 17:00 la o diferenţă mică de actualul primari, Daniel Băluţă. Ce-i drept, la ora 18:00 ierarhia s-ar fi inversat.

În Sectorul 5 actualul primar Daniel Florea (PSD) este în pericol să-și piardă postul, fiind umăr la umăr cu Cristian Băcanu (PNL). Nici Piedone (PPUSL) n-ar fi departe, la fel şi Marian Vanghelie (PSDI).

În Sectorul 6 lucrurile ar fi clare. Ciprian Ciucu ar fi deja câștigător, potrivit surselor citate. Gabriel Mutu, din partea PSD are şanse infime să mai rămână în funcţia de primar.