Gabriela Dinu Știri 12.02.2023 16:57

Ce salariu are directorul Apelor Române, Laszlo Barabaş

Ce salariu are directorul Apelor Române, Laszlo Barabaş

Instituţia Apele Române a fost zguduită de un scandal uriaş, după ce o chelneriţă fără studii a fost încadrată pe post de inginer şi ulterior a părăsit funcţia. E lesne de înţeles de ce s-au înghesuit în nereguli în cadrul instituţiei, dacă stăm să ne uităm la salarii.

Directorul de la Apele Române, Laszlo Barabaş, e un fost politician şi el este cel mai bine plătit om din structură. Un inginer, aşa cum era tânăra domnişoară angajată pe „pile”, primeşte lunar un salariu cuprins între 3.300 – 6.500 lei, în funcţie de postul ocupat şi experienţa din domeniu.

Ce salariu are directorul Apelor Române, Laszlo Barabaş

Trecutul politic al lui Laszlo Barabaş este strâns legat de UDMR. Înainte să fie pus în această funcţie, acesta a fost viceprimar al Braşovului, din partea UDMR, director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Braşov şi, ultima dată, consilier pe probleme tehnice al primarului Braşovului, Allen Coliban.

La Apele Române, Laszlo Barabaş încasează suma de 10.002 lei, conform legii cadru nr 153 / 2017, privind salarizarea personalului plătit din bani publici. În cadrul instituţiei, salariile sunt medii, spre mari, iar un administrator de reţea ia 4.632 lei. Un asistent 4.423 lei, în timp ce un auditor intern ia 6909 lei. Biologii sunt remuneraţi cu 4990 lei, iar „banca” se sparge la consilierii juridici, care ajung şi la 7.000 lei lunar, în funcţie de grad.

Femeia de serviciu de la Apele Române, salariu colosal

Directorii instituţiei au şi ei salarii foarte mari, cel economic încasează 9651 lei, la fel ca şi cel ştiinţific. Cel mai mic salariu îl au femeile de serviciu, dar nici leafa lor nu este deloc de neglijat! Mai exact, cea mai experiementată femeie de serviciu de la Apele Române încasează suma de 3.818 lei, aproape cât un geograf şi mai mult decât un hidrogeolog (3374 lei).

La toate aceste sume anterior menţionate se mai adaugă şi bonusuri, indemnizaţii, ori sporuri de noapte. Sumele sunt considerabile şi variază între 77 şi 950 de lei