>
Administraţia Naţională Apele Române se ocupă de administrarea apelor ce aparţin de domeniul public al României. Totodată, angajaţii Apelor Române răspund şi de infrastructura Sistemului Naţional de Gospodărire a Apelor, dar şi de cea a sistemelor hidrologice, hidrogeologice şi monitorizează calitatea apei.
Reprezentanţii Apelor Române sunt cei care efectuează lucrările de curăţare a apelor şi rârurilor, intervin atunci când sunt inundaţii, dar se străduiesc şi să le prevină în bazinele mari şi pe Dunăre. O adevărată armată de oameni lucrează în instuţiile Apelor Române din întreaga ţară şi salariile variază în funcţie de post, experienţă şi răspundere.
Conform datelor colectate de site-ul undelucrăm.ro, pe baza foştilor sau actualilor angajaţi din firmă, aflăm că un om angajat în funcţia de payroll specialist încasează o sumă lunară de 3.500 de lei. Un chimist ia 2.300 brut lunar, în timp ce un inginder geodez primeşte doar 2.2665 lei, dacă este debutant. Odată cu experienţă, creşte şi salariul. Un şef de compartiment nou în funcţie va lua lunar suma de 3.221 lei, în timp ce „grosul” merge la hidrologi.
Un astfel de angajat, cu o experienţă de nivel mediu în domeniu, la încasa peste 4.000 de lei lunar. Chiar dacă pare surprinzător, cel mai mic salariu de la Apele Române îl au inginerii debutanţi, însă odată cu înaintarea în profesie vor creşte şi salariile, la care se vor adăuga şi primele şi bonusurile aferente.
Conform evaluărilor realizate de oameni care au lucrat sau încă activează în sânul Apelor Române nu sunt mulţumiţi de oportunităţile pe care le au, dar sunt şi mai satisfăcuţi de pachetul salarial, la un nivel de 3,67 din 5. Timpul petrecut la birou faţă de cel liber este considerat ca fiind unul decent, la fel şi în cazul managementului sau a procedurilor şi valorilor.
Conform angajaţilor din Capitală, de exemplu, aceştia sunt foarte mulţumiţi de colectiv, afirmând că sunt majoritatea oameni tineri, cu idei inovative. În acelaşi timp, ca un minus taxează ideile preconcepute ale salariaţilor cu experienţă. Conform majorităţii, angajaţii din cadrul Apelor Române sunt încântaţi de inexistenţa stresului precum şi de raportul efort depus – salariu.