Gabriela Dinu Știri 28.01.2023 20:12

Ce salariu are Diana Șoșoacă în Guvernul României

Ce salariu are Diana Șoșoacă în Guvernul României

Diana Şoşoaca este supriza venită după alegerile organizate pe 6 decembrie 2020. Este senatoarea AUR şi o voce controversată din spaţiul politic românesc. Este căsătorită şi a câştigat un mandat de senator în Guvernul României.

Diana Şoşoacă s-a făcut remarcată încă din campanie, înaintea alegerilor, prin atacurile devastatoare la adversarii politici ai partidului din care face parte. Implcarea sa a venit în teoriile conspiraţioniste privind apariţia coronavirusului. Este una dintre vocile efervescente din România, iar meseria sa de bază este de avocat.

Ce salariu are Diana Şoşoacă, senatoarea AUR, în Guvernul României?

Un alt moment în care a făcut furori în presa românească a fost acela când a anunţat că va face tot posibilul să dezgroape persoanele care au decedat din cauza coronaviruslui, spunând că totul ar fi, de fapt, o mare înşelătorie şi că acei oameni decedaţi au nevoie de o autopsie după ce au fost înmormântaţi, ca să fie demonstrat faptul că totul este în fond o mare înşelătorie.

Salariul de senatoare al Dianei Şoşoacă este calculat în funcţie de salariul minim pe economie. Mai exact, senatoarea AUR are o remuneraţie lunară brută de 18.720 de lei, 133.842 lei pe an. Sunt sume colosale dacă este să ne raportăm la economia extrem de slabă a României.

Ce avere are Diana Şoşoacă?

Nu salariul de senator o ţine pe Diana Şoşoacă. Căci din declaraţia sa de avere reiese că are oricum venituri şi proprietăţi considerabile. Mai exact, aceasta deţine un teren de 23.000 mp, precum şi alte trei terenuri intravilane în Dâmboviţa şi Căciulata, judeţul Vâlcea. Totodată, aceasta mai are pe numele său două apartamente şi o casă. Obiectele de artă declarate nu sunt costisitoare, vorbim aici de o sumă de până la 5.000 de euro, iar maşina sa este un Opel Corsa din 2015, nicidecum vreun bolid. La capitolul finanţe, are două conturi bancare de peste 20.000 de euro fiecare, plus un cont de salariu (ea fiind la bază avocat), de 50.000 lei.