Păcuraru Stelian Știri 08.02.2022 17:22

Ce salarii au angajații de la uzina Ford din Craiova. Cât ia un inginer sau o persoană din management

Ce salarii au angajații de la uzina Ford din Craiova. Cât ia un inginer sau o persoană din management

Uzina Ford din Craiova este unul dintre cei mai mari angajatori care activează pe piața din România. Ford Craiova a preluat, în martie 2008, uzina Automobile Craiova și oferă în prezent peste 6.200 locuri de muncă. Aflăm în continuare ce salarii au angajații Ford România, în funcție de experiența și de postul pe care îl ocupă.

La fel ca în orice companie mare, salariile variază în funcție de nivelul de cunoștințe, de experiență și de postul în sine pe care îl ocupă angajatul. Salariile încep de la 1300 lei și pot ajunge chiar și până la 10.000 lei pentru posturile cu mare responsabilitate.

Ce salarii au angajații de la uzina Ford din Craiova

De exemplu, un angajat pe postul de ”Operator Asamblare”, pe un program full-time, cu o experiență de sub 12 luni în domeniu, încasează la Ford România un salariu net de 1.300 lei/lunar. De asemenea, acesta primește, tot lunar, bonuri de masă în valoare de 250 lei.

Salariile cresc pe măsura experienței și a responsabilităților, iar un salariat care ocupă postul de ”Calificat mentenanță” poate ajunge la un salariu de până la 2.500 lei/lunar.

Un tehnician angajat la Ford România, care are mai mult de 6-7 ani experiență în domeniu, va avea un salariu lunar de 3.000 lei, cu bonusuri de performanță ce pot ajunge până la alți 3.000 lei pe an.

Operatorul calificat câștigă în jur de 2500 lei, cu tichete de masă în valoare de 300 lei/lunar, în timp ce un operator cu studii medii nu va depăși mai mult de 1700 lei/lunar.

Salariile cresc pe măsură ce posturile necesită mai multă responsabilitate și pricepere. Dacă vorbim de inginerii de la Ford România, atunci ei pot câștiga până la 5-6000 lei pe lună, la această sumă adăugându-se, desigur, alți bani din sporuri și bonusuri de performanță.

Oamenii angajați în zona de manangement, cu experiență și studii superioare, adică cei care lucrează în factorul decizional, au salarii duble sau chiar triple față de ceilalți angajați. Managerii importanți de la Ford România pot ajunge, cu tot cu bonusuri, chiar și la salarii care depășesc 10.000 lei/lunar.