Gabriela Dinu Știri 28.03.2023 18:16

Ce salarii au angajaţii de la Raiffeisen Bank

Ce salarii au angajaţii de la Raiffeisen Bank

Angajaţii de la Raiffeisen Bank au parte de salarii medii spre mici, o spun foştii angajaţi. Cu profituri uriaşe, având sucursale în întreaga lume, dar şi la noi în ţară, remuneraţiile oamenilor care duc greul se pare că nu sunt din cele mai mari.

Salariile oferite de banca austriacă au devenit publice după ce românii au început să boicoteze firmele cu capital austriac, în urma scandalului privind spaţiul Schengen.

Cât câştigă un angajat de la Raiffesen Bank?

Acum, discutând despre banii pe care austriecii îi oferă angajaţilor săi din România, salariile pornesc de la 2000 de lei, în funcţie de poziţia pe care un angajat o ocupă. Un operator call center ar avea un salariu de 2350 lei pentru o poziţie de back office, în timp ce salariile cresc vertiginos odată ce se înaintează în funcţie.

Salariul unui manager de la Raiffesen Bank porneşte de la câteva mii de euro şi poate ajunge la sume colosale din comisioane şi bonusuri. De exemplu, un manager cu funcţie de conducere şi experienţă de peste 7 ani în domeniul bancar poate primi lunar un salariu în valoare de 16.500 de lei, la care se adaugă un bonus anual care pare ireal: 20.000 de lei.

La capitolul profit, cei de la Raiffeisen Bank stau foarte bine. Austriecii sunt pe locul trei în topul băncilor din România, în funcţie de numărul de clienţi. Chiar şi aşa, salariile pe care le oferă angajaţilor români care nu au funcţii de conducere nu sunt deloc mari.

Ce salarii au angajaţii din Call center?

Un trainer regional angajat la Raiffeisen Bank va primi lunar un salariu net în valoare de 3200 de lei, plus un bonus anual de 3200 de lei. Aceştia primesc şi tichete de masă lunar, în valoare de 600 de lei. Un consilier de credite ia 5000 de lei net lunar, în timp ce angajaţii de la departamentul de relaţii cu clienţii primesc 2800 de lei în fiecare lună, plus tichete de masă de 400 de lei. Acelaşis salariu îl ia şi un Telesales Specialist, după doi ani de experienţă pe acest post.