Gabriela Dinu Știri 27.09.2022 14:52

Ce salarii au angajații Apple în SUA. Cat castiga un inginer și ce salariu are un lucrator comercial

Ce salarii au angajații Apple în SUA. Cat castiga un inginer și ce salariu are un lucrator comercial

Compania Apple din Statele Unite ale Americii tocmai a crescut salariile tuturor angajaţilor, după ce a început să se confrunte cu o criză uriaşă a forţei de muncă.

Cât câştigă un inginer, dar ce salariu are un lucrător comercial angajat la Apple? Din rândurile următoare veţi afla toate aceste lucruri, plus alte detalii interesante.

Ce salarii se dau la Apple în SUA?

În timpul ultimei şedinţe, oficialii de la Apple au anunţat că angajaţii care au lucrat în cadrul companiei înainte de începerea pandemiei din 2020 vor avea parte de majorări salariale de până la 10% din contract. Acestea variază între 2% şi 10%, toate astea în funcţie de locaţia în care lucrează şi rolul magazinului în care sunt angajaţi.

În principal, vânzătorii, personalul de asistenţă tehnică, precum şi o parte din lucrătorii cu o vechime considerabilă la Apple au avut parte de aceste majorări salariale. Ele vor intra în vigoare chiar de luna aceasta, conform anunţului făcut de un reprezentant al companiei Apple din Cupertino, California.

Pentru Apple a fost un an dificil, iar această mişcare are rolul de a linişti personalul. Totodată, pe lângă creşterile salariale semnificative, gigantul va adăuga şi nişte beneficii pentru angajaţii care au atât normă întreagă, cât şi normă parţială. Mai mult, vor oferi anual 12 zile de concediu cu plată, faţă de şase, câte erau înainte.

Citeşte şi:

Cum sa maresti speranta de viata a bateriei unui Apple Macbook

Şi acum, să discutăm despre salarii. Un inginer de control al calităţii câştigă 92.000 de dolari pe an, un designer industrial are un salariu de 120.000 de dolari anual, iar angajaţii magazinelor şi lucrătorii comerciali iau anual 42.000 de dolari, fiind cei mai slab plătiţi dintre anajaţi. Programatorii de la Apple ajung şi la 150.000 de dolari pe an. Dar, atenţie, aceste salarii sunt cele actuale, iar măririle se acordă în funcţie de personal. Ceea ce înseamnă că aceste categorii pe care le-am menţionat anterior, în funcţie de vechime şi locaţia în care activează, vor avea parte de măriri salariale între 2 şi 10%.