Claudiu Melinte Știință 26.07.2022 11:01

Ce poți vedea la muzeul Antipa. Scurt istoric și personalități marcante

Ce poți vedea la muzeul Antipa. Scurt istoric și personalități marcante

Muzeul Antipa este unul dintre cele mai mari muzee de istorie naturală din Europa. Se află în București, România și a fost fondat în 1834. Are o colecție de peste 10.000 de obiecte, care cuprinde animale și plante sălbatice, insecte, pești, crustacee, reptiles și amfibieni.

Muzeul Antipa are și o secțiune de paleontologie și o bibliotecă. Muzeul Antipa a fost fondat de medicul Carol Davila. Inițial, colecția era destinată unei instituții de învățământ, dar a fost deschisă publicului în anul 1867.

Clădirea muzeului Antipa a fost proiectată de un englez

În anii 1880, muzeul a fost mutat întro clădire mai mare, proiectată de arhitectul englez Charles Leo Mercer. Colecția muzeului este destul de amplă și variată. Pe lângă animale și plante, muzeul mai prezintă o secțiune de mineralogie și o colecție de oase fosile. În plus, muzeul are și o secțiune de antropologie, care prezintă o colecție de obiecte preistorice.

Muzeul Antipa este un loc minunat pentru a învăța despre lumea animalelor și a plantelor. Colecțiile muzeului sunt destul de bine conservate și sunt prezentate întrun mod interesant. Pe lângă animale și plante, muzeul mai prezintă și o colecție interesantă de oase fosile și obiecte preistorice.