Gabriela Dinu Știri 14.09.2023 11:29

Hartă Metrou București. Cum arată aceasta și ce linii și stații noi sunt în construcție sau în planificare. FOTO

Hartă Metrou București. Cum arată aceasta și ce linii și stații noi sunt în construcție sau în planificare. FOTO

Cum va arăta noua hartă a metroului București? În prezent, metroul din Bucureşti are 62 de staţii utile. Reţeaua Metrorex are o lungime de 76,12 km şi se execută lucrări ample de mărire a acesteia cu încă o staţie şi se vorbeşte chiar de o nou magistrală.

În subteran, circulă 20% din călătorii care se află zilnic în trafic în Bucureşti. Bine, vorbim de o zi normală, când şcolile nu sunt închise, facultăţile n-au regim de predare online şi majoritatea angajaţilor nu sunt în telemuncă.

Cum arată în 2021 harta metroului din Bucureşti

În prezent, circulaţia din Capitală este mai aerisită, şcolile au intrat în vacanţă forţată şi noile reguli împotriva răspândirii noului coronavirus au închis restaurantele şi au limitat majoritatea activităţilor.

În Bucureşti, în condiţiile de trafic infernal de dimineaţa sau de seara, cea mai rapidă soluţie de circulaţie este transportul cu metroul. Acesta este organizat pe linii, M1, M2, M3, M4, şi M5 şi multe dintre acestea sunt legate între ele în staţiile mari, precum sunt la Piaţa Unirii, Piaţa Victoriei sau Eroilor.

Harta metroului din Bucureşti, în 2021
Harta metroului din Bucureşti, în 2021

Harta metroului din Capitală nu va rămâne aşa. Magistrala 5, cea care a fost dată în utilizare în luna septembrie a anului trecut, va fi extinsă în două etape, după cum urmează: tronsonul Eroilor 2 – Piaţa Iancului şi în etapa a treia tronsonul Piaţa Iancului – Pantelimon.

Citeşte şi:

Programul caselor de abonamente la metrou pentru elevi și studenți
Cum vor arăta noile garnituri de metrou din București. FOTO

Ar urma să existe şi o Magistrală 6, despre care se spune că ar avea capătul la staţia 1 Mai şi ar ajunge până la Aeroportul Otopeni. Mulţi văd acest scenariu ca pe unul SF, aşa că rămâne de văzut în ce măsură se va materializa totul şi când.

Până la o nouă magistrală, se lucrează la o nouă staţie, pe Magistrala 2, una dintre cele mai circulate, Pipera – Berceni. Este vorba despre staţia Berceni care se află chiar în comuna cu acelaşi nume. Când va fi gata, comuna Berceni va fi prima localitate de acest gen cu metrou, din întreaga ţară.