Victor Dragodan Știri 27.12.2022 04:56

Ce nu trebuie să faci niciodată după ce te epilezi

Ce nu trebuie să faci niciodată după ce te epilezi

Există câteva trucuri care te ajută să ai o piele fină ca mătasea, iar multe țin de epilare. Nu neapărat de procesul în sine, cât de ritualul de după. Precauție și prevenție, chiar și la acest capitol, sunt esențiale pentru o piele frumoasă. 

Epilarea face parte din ritualul de înfrumusețare, oricât ne-ar displăcea. Dacă ai pielea sensibilă, atunci acest proces nu este prea plăcut, deoarece te poți alege cu iritații urâte.

Reguli pentru o epilare corectă

Este foarte important să alegi metoda de epilare potrivită pentru tine. Nu toate femeile suportă epilarea cu ceară sau cu aparatul, deși tehnologia a venit în ajutorul nostru și ultimele modele ne scapă de durere. Lama rămâne cea rapidă metodă. În ceea ce privește epilarea cu IPL, aceasta are propriile reguli, pe care ar trebui să le cunoști, dacă ai optat pentru ea.

Procesul de epilare este important, de accea este necesar să acorzi o atenție deosebită igienei. Lama nu ar trebui folosită de mai mult de șapte ori, ar trebui să alegi o cremă specială de ras în detrimentul gelului și să-ți exfoliezi pielea înainte de fiecare procedeu.

Citește și: Cum să-ți alegi fondul de ten în funcție de subtonul pielii tale

Există însă și câteva reguli pe care ar trebui să le respecți și după ce te epilezi. Iată care sunt acestea:

De ce să nu faci după ce te epilezi

Nu face duș fierbinte

Deși sună ciudat, un duș fierbinte nu face bine pielii proaspăt epilate, mai ales în primele două ore după procedură. Căldura deschide porii, ceea ce ar putea duce la o eventuală iritație. Dacă este necesar, fă un duș rapid cu apă călâie.

Ce nu trebuie să faci niciodată după ce te epilezi
Ce nu trebuie să faci niciodată după ce te epilezi

Nu te expune soarelui

Ar trebui să stai departe de razele soarelui, dar și de piscină, jacuzzi sau saună imediat după epilare. Pielea este mai sensibilă și, drept urmare, mai predispusă la iritații. De asemenea, după epilare te poți alege cu leziuni superficiale, fiind astfel vulnerabilă în fața germenilor și bacteriilor.

Nu-ți exfolia pielea

După epilare, este interzis să-ți exfoliezi pielea. Acest lucru este sinonim cu agresarea pielii. Niciun medic nu recomandă folosirea vreunui produs exfoliant în primele 24 de ore după acest procedeu.

Nu folosi produse cu alcool

Este indicat ca după epilare să hidratezi pielea, folosind produse cu efect calmant. Evită-le pe cele cu alcool sau parfum.