Ionuț Nițulescu Utile 23.12.2022 04:39

Cum îți alegi vopseaua de păr în funcție de culoarea ochilor

Cum îți alegi vopseaua de păr în funcție de culoarea ochilor

Te gândești la o schimbare de look, dar nu știi ce culoare de păr ți se potrivește? Unul dintre criteriile de care poți ține cont atunci când alegi vopseaua de păr este culoare ochilor. 

Ți-ai dorit dintotdeauna să te vopsești blondă? Dacă ai ochii verzi, s-ar putea să îți stea mai bine roșcată! Culoarea părului are capacitatea de a-ți scoate trăsăturile în evidență, astfel că ar fi bine să ții cont și de acest aspect înainte de alegerea vopselei.

Pe lângă culoarea ochilor, ar trebui să ții cont și de ten atunci când te hotărăști să îți faci o schimbare majoră de look. Descoperă aici ce tip de ton și subton ai. Acest lucru nu te ajută doar la alegerea unui fond de ten potrivit pentru tine, ci și la alegerea unei culori de păr.

Alegerea vopselei de păr în funcţie de culoarea ochilor

Ochii deschiși la culoare, albastru sau verde, se potrivesc cu o vopsea asociată nuanțelor calde, precum șatenul deschis, castaniu sau blond. Dacă ai și tonul pielii rece, atunci poți merge fără să dai greș pe un blond platinat. Blondul auriu sau șatenul alună se potrivește celor cu ochii albaștri și pielea cu tonuri calde.

Nuanțele de blond-miere sunt potrivite și persoanelor care au ochii verzi cu tonuri calde. Ca să vezi cât de mult trebuie să ții cont și de tonul pielii, ochii verzi merg mână în mână cu brunetul.

Cele care au ochi închiși la culoare pot opta pentru brunet, șaten sau nuanțe închise de roșcat. Ochii căprui deschis vor ieși în evidență și dacă optezi pentru un șaten deschis sau blond miere.

Dacă vrei să îți deschizi culoarea părului în mod natural, fără să dai o grămadă pe bani pe tratamentele de la saloanele de înfrumusețare, avem câteva trucuri naturale pentru tine. Le găsești AICI.

Nu te limita la o singură culoare. Optează pentru stilul ombre, atât de celebru în ultimii ani, sau la câteva șuvițe care să se potrivească cu nuanța de bază.

Dacă îți dorești o anunită culoare, nu te descuraja. S-ar putea ca nuanța aleasă inițial să nu ți se potrivească. Nu-ți pierde răbdarea și încearcă mai multe, până când o vei găsi pe cea care îți place. Te poți lăsa și pe mâna unui stilist. S-ar putea să știe mai bine decât tine ce ți se potrivește și ce nu.