Ionuț Nițulescu Filme & Seriale 27.12.2022 04:50

Cine este Roxana Lupu, actrița din România consacrată la Londra

Cine este Roxana Lupu, actrița din România consacrată la Londra

O actriță din România i-a cucerit pe englezi. Este vorba despre Roxana Lupu, consacrată la Londra pentru rolurile de regine și prințese pe care le-a interpretat. Celebritatea ei a depășit însă granițele Marii Britanii.

Necunoscută pentru români, celebră printre englezi

Roxana Lupu vine de la Focșani și nu s-a gândit niciodată că va deveni actriță, deși era atrasă încă din copilărie de filme și musichall-uri. Clujul, acolo unde a urmat studiile universitare, i-a însuflețit dragostea pentru teatru și a ajuns să iubească actoria atât de mult încât a decis să-și încerce norocul A fost respinsă la Facultatea de Actorie de la Cluj, dar nu a renunțat. A fost admisă, în schimb, la București, o experiență care a făcut-o să creadă că acolo este, de fapt, locul ei.

S-a stabilit la Londra de mai bine de 5 ani, alături de soțul ei. Începuturile nu au fost ușoare, iar odată ajunsă în Marea Britanie a lucrat în vânzări. Viața i s-a schimbat însă odată cu apariția în documentarele serie realizate de BBC Channel 5 „Inside Buckingham Palace“ şi „Inside Windsor Castle“, ambele filmate la Kent Castle, unde Roxana a interpretat chiar rolul reginei Elisabeta a II-a, cu care i-a cucerit pe englezi. Seria a fost bine primită şi distribuită internaţional în ţări precum America, Norvegia, Rusia, Danemarca.

Roxana Lupu a interpretat-o pe regina Elisabeta
Roxana Lupu a interpretat-o pe regina Elisabeta

„Experienţa a fost interesantă, să spun aşa, filmările s-au derulat firesc, un pic pe grabă, dar aşa este în televiziune, cu oameni pasionaţi şi dedicaţi meseriei lor, timpul zburând mult prea repede şi fiecare dintre noi simţindu-ne mai trişti, dar împliniţi la sfârşit, deoarece ne „rupeam“ de viaţa regală şi reveneam la realitate. Cred că am luat lucrurile ca atare şi m-am bucurat de moment, nu pot să spun că au fost neapărat experienţe ieşite din comun pe platou. E drept, pentru mine părea uneori oarecum ireal faptul că o interpretez pe regina Angliei”, a declarat actrița pentru Adevărul.

Rolul reginei Elisabeta i-a adus și altele, la fel de regale, precum cel al prinţesei Tatiana Romanov în „Royal Murder Mysteries“, al prinţesei Margareta, sora reginei Elisabeta II în „Private Lives of Monarchs“ şi, mai nou, regina Maria în filmul artistic „Queen Marie of România“.

Citește și: 5 filme bune care au fost inspirate din viața reală

Roxana Lupu, în rolul Reginei Maria

Actrița Roxana Lupu, în rolul Reginei Maria
Actrița Roxana Lupu, în rolul Reginei Maria

Rolul de regină i s-a potrivit mănușă, motiv pentru care a fost aleasă să interpreteze și rolul reginei Maria în filmul artistic „Queen Marie of România“ regizat de Alexis Cahill Sweet, ce a avut premiera în data de 8 noiembrie 2019, rol pe care Roxana Lupu îl consideră cel mai important din cariera sa.

Rolul reginei Maria i s-a părut copleșitor și a avut nevoie de foarte multă pregătire pentru a-și învinge teama și pentru a putea să intre cât mai bine în pielea personajului.

„Eu am încercat să mă duc spre ea cu umilință și am încercat să mi-o asum cu cât mai multă simplitate. Nu am vrut să fac cine știe ce floricele peste personaj. Iar dacă te uiți la toate figurile regale, le vei descoperi în simplitatea lor, mai mult decât în ostentație. Și cred că de aici se trag și bunătatea, sobrietatea, carisma lor”, a mai declarat Roxana Lupu, în același interviu.