Gabriela Dinu Utile 16.12.2022 17:58

Ce electrocasnice trebuie scoase din priză din cauza consumului ridicat de kw

Ce electrocasnice trebuie scoase din priză din cauza consumului ridicat de kw

În fiecare locuinţă există electrocasnice mai mult sau mai puţin folositoare. Acestea pot fi utilizate la gătit sau aparate pentru îngrijirea personală.

Orice utilitate ar avea ele, însă, consumă energie electrică într-o mică sau mare măsură. Aşa ajung facturile la electricitate să vi se pară uneori umflate, însă acestea reflectă realitatea, căci cumulat, toate aceste electrocasnice consumă energie electrică.

Electrocasnicele care consumă cel mai mult curent în casă

De aceea este bine să vă gândiţi ce şi cum utilizaţi, iar unele dintre acestea ar trebui ţinute scoase din priză atunci când nu le folosiţi. Noaptea, de exemplu.

Puţini ştiu că o foarte mare consumatoare de energie electrică este chiar placa de păr. Chiar dacă poate părea incredibil o astfel de ustensilă are nevoie de mulţi kw pentru a funcţiona. De aceea, se recomandă să o ţineţi în priză doar atunci când o folosiţi şi să nu o uitaţi aşa.

Şi electrocasnicele mari consumă curent, de aceea este recomandat pentru a face economie să le folosiţi cu precauţie şi, atunci când se poate, să le scoateţi din priză. Frigiderul, lada frigorifică, boilerul electric, cuptorul electric sunt mai consumatori de energie electrică ce trebuie utilizaţi cu moderaţie. Până şi becurile din casă au o contribuţie la factura de electricitate. Încercaţi să le ţineţi pornite doar pe cele din camera unde vă aflaţi. Nu are niciun rost să aveţi toata casa luminată, dacă voi vă faceţi de lucru doar în una dintre camere.

Citeşte şi:

Ce faci dacă primești facturi “încărcate” la curent și gaze naturale. ANRE a explicat pas cu pas
Cât costă un kw în 2022 și cum poți reduce factura la curent cu peste 30%

Electrocasnicele au etichete cu privire la consum şi acesta este un aspect de luat în seamă atunci când doriţi să faceţi achiziţii. Specificaţiile de utilizare sunt şi ele foarte importante, dar o atenţie sporită la consum vă poate scuti de mulţi bani în plus pe factura de curent. Becurile din casă pot fi înlocuite cu unele economice care vor avea nevoie de mult mai puţini kw faţă de cele clasice pentru a funcţiona.