Gabriela Dinu Știri 11.12.2021 15:11

Care este procesul prin care orice român se poate debranșa de la Radet

Care este procesul prin care orice român se poate debranșa de la Radet

Debranşarea de la Radet este un procedeu care implică o serie de documente. Din rândurile următoare veţi afla ce trebuie să faceţi pentru a vă deconecta de la reţeaua de gaze şi cum puteţi scăpa de orice contact cu Radet.

Pentru că defecţiunile din reţelele de termoficare afectează persoanele din toată ţara, mulţi s-au decis să renunţe la serviciile de sistem şi să îşi monteze propriile centrale termice.

De ce acte ai nevoie pentru a te debranşa de la Radet?

Înainte de toate, însă, trebuie să vă debranşaţi de la Radet, şi în continuare veţi afla cum puteţi face asta în condiţii perfect legale, care să nu vă afecteze mai târziu.

Ca orice fapt care se întâmplă la noi în ţară, debranşarea de la încălzirea centralizată se reglementează prin lege, este vorba de nr 325 pe 2006, şi spune că înainte de toate aveţi nevoie de: „obținerea acordului vecinilor atât pe orizontală, cât și pe verticală, dar și acordul Asociației de Proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale asupra intenției de realizare a unui sistem individual de încălzire (alineatul 2).

Același articol mai menționează că debranșarea nu se poate realiza în timpul sezonului de încălzire și că deconectarea poate fi efectuată doar de către operatorul care are calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării și pe baza documentelor doveditoare.”

Citeşte şi:

Alimente permise în post. Ce ai voie să mănânci și ce alimente te-ar putea induce în eroare
Câți bani câștigă lunar cei mai importanți oameni de la Radio Zu

În continuare, pentru debranşare, vei avea nevoie de următoarele documente:

  • Cerere de debranşare – se ridicp de la sediul Registraturii RADET, ori de pe site-ul lor oficial;
  • Acordul scris al vecinilor, pe verticală și pe orizontală, care va trebui depus la Direcția Tehnică (Serviciul Tehnic și Avize);
  • Cererea către Asociația de Proprietari și acordul scris al acesteia – și acest document va trebui depus la Direcția Tehnică;
  • Copie după actul de identitate al proprietarului;
  • Copie cu actul de proprietate al locuinței pentru care se solicită debranșarea;
  • Acordul de acces la sistemul de distribuție de gaze.
  • Proiectul tehnic de debranșare de la rețeaua de termoficare, întocmit de un proiectant specializat și atestat MLPTL (Ministerul Lucrărilor Publice, Transporturilor și Locuinței), IS (instalație sanitară) și IT (instalație termică);
    Copie CUI pentru SRL sau PFA al executantului de proiect.