Gabriela Dinu Știri 15.10.2022 15:11

Cati bani poti face cu viermii de matase si cum poti porni o asemenea afacere

Cati bani poti face cu viermii de matase si cum poti porni o asemenea afacere

O afacere pe cât de veche, pe atât de bănoasă, este investiţia în viermii de mătase. Înainte de anii 90 era chiar o meserie foarte populară, însă odată cu trecerea anilor a scăzut în intensitate.

Factorii au fost mai mulţi, însă principalul motiv pentru care oamenii care au început să crească viermi de mătase au renunţat din cauză că nu le puteau furniza acestora hrana necesară şi anume frunzele de dud, care nu se găsesc în comerţ şi în copaci sunt doar într-o anumită perioadă a anului.

Cum se pot face bani din afacerea cu viermi de mătase

Cei care îşi permit şi au dus afacerea cu viermii de mătase la o scară mai largă, fie au investit în propria livadă cu duzi, pentru a putea avea hrana necesară viermilor de mătase, fie au cumpărat tone de frunze de la alte persoane.

Conform specialiştilor, nu este chiar o corvoadă să investiţi într-o livadă de duzi, iar o astfel de afacere se poate începe cu o sumă mică, de până la 1.000 de euro.

Acum, să revenim la afacerea cu viermii de mătase. Ouăle viermilor de mătase sunt aurul acestui business, căci dintr-un singur gram de ouă de mătase veţi obţine aproximativ 2 kg de gogoşi de mătase. Dar acum revine celălalt aspect, iar pentru a hrănii aceşti viermi care vă pot aduce bani frumoşi, veţi avea nevoie de 40 kg de frunze de duzi pentru hrană. Iar cheltuielile care survin sunt în felul următor: pentru o cantitate de 10 grame de viermi de mătase, vă trebuie un spaţiu de 30mp, iar dacă doriţi să hrăniţi 100 de grame de larve, veţi avea nevoie de frunzele de dud plantate pe un hectar.

Citeşte şi:

Cele mai bune nise de comert electronic pentru a reusi in industria ecommerce
Cât costă să deschizi o franciză Fornetti în București

Primii bani îi veţi obţine după şase luni, viermii de mătase având două cicluri de producţie. Nu veţi vinde neapărat în România, deoarece piaţa de aici este destul de limitată, însă internaţional veţi găsi o mulţime de variante, care vă vor aaduce bani frumoşi.

Vă puteţi pune bazele unui astfel de business fără să aveţi nevoie de ajutorul cuiva, dacă v-aţi strâns deoparte câşiva bănuţi. Mai mult, APIA oferă subvenţii importante pentru astfel de activităţi, de 134 de euro pentru fiecare cutie cu ouă cu viermi ce a fost utilizată.