Ioana Filipescu Știri 14.04.2022 17:22

Cât costă să deschizi o franciză Fornetti în București

Cât costă să deschizi o franciză Fornetti în București

Una dintre cele mai populare și înfiripată de ani mulți în România, franciza de patiserii Fornetti este una simplă și merge ca o mănușă pentru începătorii în lumea afacerilor. Nu te rupe la economii deschiderea unei francize Fornetti, chiar în București.

Cât te costă s-o pui pe picioare? Ce taxe trebuie să dai și cât te costă, apoi, amenajările într-un spațiu minim de 12-15 metri pătrați?

Taxa de franciză Fornetti, 1.500 de euro

O  evaluare în cadrul unei întâlniri programate în prealabil, referitoare la poziţia şi amenajarea spaţiului, este oferită de reprezentanții Fornetti, iar dacă toate condițiile corespund, se ajunge la semnarea contractului.

Pentru început trebuie spus că musai trebuie să plătești taxa de franciză, care se ridică la 1.500 de euro, plătibilă, însă, o singură dată. Nu există taxă anuală, pe cifra de afaceri și altele.

Apoi, amenajarea magazinului este asigurată de Fornetti, echipamentul necesar, congelatoare, cuptoare (pentru București, obligatoriu două) și un rastel pe care se pun tăvile. Francizatul suportă, însă, costurile de amenajare, care se ridică la aproximativ 5.000 de euro, pentru un magazin clasic.

”Putem ajuta amenajarea magazinelor cu soluţii la cheie. După măsurători tehnice exacte, specialiştii noştri proiectează în corelare cu cerințele Dvs. magazinul care corespunde scopurilor tehnologice şi de comercializare optime. În baza proiectelor aprobate şi acceptate începe realizarea, care este supravegheată şi coordonată de către noi”, dau asigurări cei de la Fornetti.

Cea mai importantă condiție pentru obținerea francizei Fornetti

Dar cea mai importantă condiție pentru a obține franciza Fornetti este deținerea directă sau în chirie a unei locații bine amplasată pentru magazin, cu o suprafață minimă de 12-15 mp. Unde vor activa, în general, 1-2 angajați. Training-ul angajaților este asigurat de companie.

Sigur, dar nu e o condiție obligatorie, ideal ar fi ca locația magazinului să fie plasată într-o zonă cu un trafic pietonal intens, iar musai, să nu fie foarte apropiată de o altă patiserie Fornetti.

Mai trebuie menționat că francizatul trebuie să aibă propriul sistem de contabilitate/gestiune.

Contractul pe care-l semnezi cu reprezentanții Fornetti are o perioadă nedeterminată de timp, excepție făcând Există însă locații Fornetti în zone puternic sezoniere, cum ar fi stațiunea exclusivistă Mamaia.

Peste 100 de francize Fornetti s-au ridicat în București

Fornetti are în prezent aproximativ 800 de patiserii în România, numărul acestora fluctuând puternic în special la startul pandemiei COVID-19, având în vedere că vânzările depinde aproape exclusiv de traficul stradal.

Cele mai multe unități, peste 100, sunt în București, după care urmează Iași și Timișoara.