Gabriela Dinu Știri 04.11.2022 18:01

Câţi bani încasează femeile care apar în videoclipurile de manele

Câţi bani încasează femeile care apar în videoclipurile de manele

Dansatoarele din clipurile de manele încasează bani frumoşi pentru câteva ore de figuraţie. Tarifele diferă, desigur, în funcţie de artistul pentru care dansează, precum şi de tipul de videoclip care este realizat.

În acelaşi timp, un alt aspect foarte important atunci când se negociază onorariul este durata filmărilor. Dansatoarele deja celebre precum sunt Denisa Despa, Cristina Pucean, Loredana Chivu ori Daniela Stan au tarife mai mari faţă de cele care nu sunt la fel de cunoscute, aşa cum este şi de aşteptat.

Cu cât se plăteşte o dansatoare care apare într-un videoclip de manele

Acestea fac bani frumoşi din apariţiile în videoclipuri, însă sumele cu adevărat importante nu vin de aici, ci din evenimente. Dansatoarele îi însoţesc de regulă pe manelişti la nunţi, botezuri şi alte evenimente private şi au un tarif standard, de regulă negociat la pachet cu manelistul alături de care merg.

Ele mai au inclusiv spectacole la care iau parte alături de cântăreţi, în ţară sau în străinătate, acolo unde merg şi dansează în cluburile frecventate cel mai adesea de români.

Pe lângă tariful pe care îl stabilesc înainte de a ajunge la un astfel de eveniment, acestea mai fac bani frumoşi de la invitaţii care dansează alături de ele şi le lasă bani la sutien. Sunt deja cunoscute imaginile cu celebrele dansatoare de manele care au sutienele doldora de bani.

Astfel, filmările pentru un videoclip de manele durează în medie undeva la trei ore şi pot depăşi acest timp, în cazul în care este nevoie să se deplaseze în mai multe locaţii pentru a filma. Dansatoarele deja cunoscute iau pentru o astfel de apariţie între 300 şi 500 de euro.

Fetele care nu au notorietate, dar care sunt cunoscute în lumea manelelor, percep un tarif, pentru acelaşi timp de filmări, mult mai mic. Şi sunt plătite cu 100 de euro, 150 de euro în cazurile cele mai fericite.