Gabriela Dinu Știri 05.01.2023 23:15

Câți bani ar trebui să dai la un botez

Câți bani ar trebui să dai la un botez

Eşti invitat la un botez şi nu ştii cât trebuie să laşi la masă? Darul pentru evenimente se calculează în funcţie de mai mulţi factori. În rândurile de mai jos aflaţi cum „merge” masa în anul curent şi cât ar trebui să dai la un botez.

Primul factor care trebuie luat în calcul este localitatea în care se desfăşoară evenimentul, apoi relaţia pe care o aveţi cu părinţii bebeluşului, pentru că naşii care botează, fraţii, bunicii, verii, unchii, mătuşile, rudele mai îndepărtate, prietenii, prietenii foarte apropiaţi, cunoştinţele şi obligaţiile nu vor da niciodată aceiaşi bani, existând întotdeauna aceste grade de rudenie care îi separă de restul.

Cum afli câţi bani trebuie să dai la botez

Un alt criteriu definitoriu atunci când vă gândiţi cât să puneţi în plic este numărul de persoane care merg la eveniment, dacă sunteţi doar un cuplu, dacă aveţi şi copil sau copii. Apoi după ce vă gândiţi la toate acestea, luaţi în calcul şi venitul pe care îl aveţi, precum şi locaţia. Pentru că dacă vorbit de un restaurant cu ştaif, atunci preţul va exploda.

Există, însă, şi posibilităţi mai simple şi mai ieftine, cum ar fi restaurantele obişnuite, terasele, corturile sau chiar acasă la părinţii copilului. Mai există şi varianta în care vreţi doar să trimiteţi banii pentru că nu puteţi ajunge la eveniment şi atunci nu vă mai interesează locul unde se întâmplă evenimentul.

Preţurile se mai modifică şi ele în funcţie de ziua în care are loc evenimentul. E deja ştiut de toată lumea că restaurantele oferă reduceri tuturor celor care îşi organizează nunta sau botezul în zilele de vineri sau duminică. Nu mai spunem de cele din cursul săptămânii. Dacă eşti invitat la un botez sâmbăta, atunci nu prea ai ce să scazi din preţ.

Ca să facem un exerciţiu de imaginaţie, luând în calcul toate cele menţionate anterior, dacă eşti invitat la un botez, mergi în pereche, în Bucureşti, la nişte prieteni şi aveţi un venit cuprins între 3.000 şi 4.500 de lei, iar evenimentul are loc într-o zi de sâmbătă, într-un restaurant normal, fără pretenţii, atunci ar fi bine să lăsaţi în plic o sumă cuprinsă între 750 şi 900 de lei.