Gabriela Dinu Vedete 23.10.2022 10:42

Catalin Botezatu: Biografie, varsta, inaltime, magazin, afaceri, familie

Catalin Botezatu: Biografie, varsta, inaltime, magazin, afaceri, familie

Cătălin Botezatu este un creator român de modă, născut pe 3 decembrie 1967 la Alexandria, Teleorman. Este recunoscut în industria de fashion pentru faptul că este unicul designer vestimentar de la noi din ţară care se ocupă personal de toate detaliile prezentărilor sale de modă.

Şi aici ne referim la design, scenariu, regie, scenografie, coloana sonoră, styling şi multe altele. Cariera în modă a început-o în 1984, ca model pentru casa de modă Venus, pe care o conducea regretata Zina Dumitrescu. În 1985 era premiat cu distincţia de Cel mai bun manechin al anului din Europa, într-o festivitate care s-a desfăşurat la Frankfurt.

Ce studii are, de fapt, Cătălin Botezatu?

Cătălin Botezatu s-a specializat ulterior în fashion la Institutul European de Modă de la Milano, sub îndrumarea celebrului Gianni Versace. Au lucrat împreună timp de şase luni, după ce Botezatu a terminat cursurile institutului, după care s-a întors în ţară, ca director de stil al casei de modă Europa, din Bucureşti. Şi-a lansat propria casă de modă, denumită Delphi, în 1996 şi a lansat colecţii precum Egiptyon, Budha Bar, Angels, Ameno, Wiches, Bizantium, Barbarian, Kyoto, Chicago sau J.O.

Magazinul său Cătălin Botezatu există în online şi ţinute pentru bărbaţi şi femei deopotrivă, la preţuri decente. Vrea să dea lovitura în afaceri printr-un magazin de tip multibrand de designeri români cu locaţia în Dubai, Emiratele Arabe Unite. A realizat emisiunea Next Top Model by Cătălin Botezatu, iar primul sezon a debutat în februarie 2011. A avut trei sezoane şi un real succes. A participat la toate evenimentele majore de modă din lume, inclusiv la New York.

Date Biografice Cătălin Botezatu: înălțime, greutate

Nume complet: Botezatu Cătălin
Data naşterii:3 decembrie 1967
Locul naşterii: Alexandria, România
Parteneră: singur
Înălţime: 1,86
Greutate: 80 kg

A ajuns la vârsta de 55 de ani şi este singur, deşi a tot avut iubite din showbiz-ul românesc. Nu a dorit să se căsătorească niciodată şi chiar a explicat de ce: „N-o să fiu ipocrit, toate viața mea am fost un bărbat selectiv, am avut în jur numai femei frumoase, bineînțeles că am criteriile mele. Pe lângă frumusețe am căutat inteligență, simț al umorului, spirit aventurier, căci eu sunt genul care călătorește mult. Nu sunt adeptul căsniciei, pentru că nu văd nimic rău în a schimba peisajul din când în când”.

Printre iubitele sale s-au numărat Dana Opşitaru, Bianca Brad, Tania Budi, Vanda Vlasov, Bianca Drăguşanu sau Monica Hill. A trecut printr-o mare cumpănă, când a fost diagnosticat cu cancer, dar a reuşit să treacă peste.