Ionuț Nițulescu Știri 22.01.2023 17:15

Cătălin Botezatu, dezvăluire cutremurătoare despre drama uitată din viața lui: „Am vrut să mă sinucid”

Cătălin Botezatu, dezvăluire cutremurătoare despre drama uitată din viața lui:

Cătălin Botezatu a fost la un pas de a-și pune capăt zilelor. Designerul a vorbit despre un moment mai puțin cunoscut din viața sa, care l-a marcat enorm.

În 1996, Cătălin Botezatu a fost arestat în Italia, la Cremona, după ce a fost acuzat în România de bancrută frauduloasă. Mai precis, el a făcut un împrumut de 350.000 de dolari. Nu a restituit creditul, astfel că a devenit peste noapte un infractor.

Cătălin Botezatu, arestat în Italia

Experiența a fost una traumatizantă, a dezvăluit Cătălin Botezatu, fiind încarcerat într-un penitenciar de maximă siguranță, iar coleg de celulă i-a fost un criminal în serie.

„Am stat într-o închisoare de maximă siguranță, cu cei mai mari infractori și mafioți ai Italiei. Am stat în celulă cu un mafiot condamnat pe viață. Era privilegiat, stătea într-un halat de mătase, fuma trabuc, vorbea la telefon. Îmi povestea în fiecare seară despre crimele pe care le-a făcut, cu o nonșalanță extraordinară. Îmi spunea câți oameni a băgat în beton, câți oameni a aruncat în nu știu ce rău, câte cadavre sunt în nu știu ce pivniță.

Jur că ceea ce am văzut acolo este la fel cu ceea ce vezi într-un film de acel gen. Italienii ieșeau cu prosoape, se dădeau cu crema de plajă și apoi începea măcelul între ei. Am încercat să stau departe de aceste scandaluri”, a dezvăluit Cătălin Botezatu într-un interviu la Antena 3.

catalin botezatu

Citește și: Ce salariu are Marian Godină. „Aş crăpa de ruşine să ies în stradă să spun că vreau mai mult”

A fost la un pas de sinucidere

Momentul acela l-a adus la capătul puterilor. A simțit că nu mai poate face față situației, fiind la un pas de a se sinucide. Nu va putea uita niciodată noaptea de Crăciun petrecută în arest.

„M-a durut când am fost închis, nu puteam să mă apăr. Am vrut să-mi demonstrez nevinovăţia. În noaptea de Crăciun am stat în arest preventiv. Se auzeau urlete, ţipete. A fost foarte greu, am pierdut tot. Acela a fost momentul în care am vrut să mă sinucid. Simţeam că nu mai văd calea de scăpare, a fost groaznic”, a dezvăluit Cătălin Botezatu, potrivit ciao.ro.

Designerul a dezvăluit că această experiență l-a făcut să lupte tot mai mult pentru a recupera tot ce a pierdut în acel moment. După câteva luni de detenție, acesta a fost extrădat din Peninsulă și plasat în arest la Penitenciarul de la Rahova, fiind eliberat pe data de 14 martie a lui 1997. Aici a fost coleg de celulă cu Miron Cozma.

„Ştiam că am pierdut mult, mă gândeam dacă am şansa să ies să mă apăr. Dar eu am luptat şi am demonstrat că pot să fac mai mult decât făcusem la momentul respectiv”, a mai spus el.