Ioana Filipescu Știri 14.04.2022 16:25

Cât costă să pornești o franciză 5 To Go și cum se poate obține

Cât costă să pornești o franciză 5 To Go și cum se poate obține

Prima cafenea ”5 To Go” se deschidea în urmă cu șapte ani, atunci când Radu Savopol transpunea în realitate geniala idee. Se întâmpla într-un spațiu de 12 metri pătrați, în Piața Lahovari. La scurt timp, a ”explodat” franciza, peste 200 de cafenele deschise în acest regim.

Cât costă să pornești o franciză ”5 To Go” și cum se poate obține, pentru un business care aproape garantează succesul?

Franciza 5 To Go, în spații de 10-50 de metri pătrați

În anul 2015, Radu Savopol inaugura prima cafenea ”5 To Go” și îl avea alături pe partenerul lui, Lucian Bădilă. În scurt timp, în spații cuprinse între 10 și 50 de metri pătrați răsăreau, precum ciupercile după ploaie, cafenelele. Era businessul al cărui succes în reprezenta francizarea.

„În România încă se stătea la cafenea, iar conceptul de `to go` era foarte discret. Am văzut multe business-uri la Londra, chiar și în Israel și am fost tot mai atent la conceptul acesta. Am făcut calcule. La început voiam să-i spun `ABC to Go` și apoi a venit ideea de `5 To Go`. Făcusem o analiză din punct de vedere contabil și am realizat că putem să vindem foarte multe produse la 5 lei și de acolo a pornit totul”, avea să povestească fondatorul brandului.

Cât costă franciza 5 To Go și ce primești pentru banii investiți?

Concret, aproximativ 90 % din de azi sunt deschise în regim de franciză. Care are la bază un concept unic, de preţ fix. Cinci reguli simple au condus la impunerea pe piață: gustul cafelei, profesionalismul echipei şi iscusinţa preparatorilor, rapiditatea cu care se servesc produsele, diversitatea lor şi stilul de viaţă, de aici și motto-ul «Smile, there’s coffee!».

Pentru a deschide o astfel de cafenea, în regim de franciză, ai nevoie de o investiție de 15-20.000 de euro, iar contractul este de minimum cinci ani.

De menționat că în banii specificați mai sus intră și taxa de franciză, de 4.500 de euro, iar suma investiției poate varia, în funcție de suprafaţa locaţiei, chiria spaţiului, mobilierul sau numărul de angajaţi.

Dacă te înhami în acest business trebuie să știi că vei plăti o taxă lunară de 4% și una de 1,5%, contribuția la bugetul de marketing. Iar primul pas este să completezi formularul de pe site-ul fivetogo.ro, secţiunea de franciză, şi un reprezentant te va contacta cât de repede posibil.

Mai trebuie reținut că sunt căutați francizori din orașele cu o populație de peste 20.000 de locuitori.

Ce oferă ”5 To Go”

Viitorii parteneri ai francizei vor avea, din start, o serie de avantaje, care vor înlesni drumul spre afacerea de succes.

  • Traininguri specializate și suport permanent pe toată aria de business, 24/7
  • Strategie și plan de business verificat și monitorizat permanent
  • Contract de franciză pe o perioadă lungă de timp (5+5 ani)
  • Sisteme eficiente de promovare pentru atragerea și fidelizarea pieței