Ioana Filipescu Travel 20.12.2022 13:05

5 locuri din Europa pe care să le vizitezi în vacanțe, concedii, ori city break-uri 

5 locuri din Europa pe care să le vizitezi în vacanțe, concedii, ori city break-uri 

Europa este una din destinaţiile principale ale turismului mondial. Pentru cei care sunt dornici de o vacanță sau un city break reuși, vă prezentăm câteva locuri unde trebuie să ajungeți neapărat. Portugalia, Spania, Germania sunt doar câteva destinații perfecte pentru o evadare alături de persoana iuvită sau întreaga familie.

Braga, Portugalia

Toată faima Portugaliei se datoarează arhitecturii sale, ticsite cu catedrale incredibile. Acestea includ frumoasa amintire a secolului 12 – Sé de Braga și Capela Arborele Vieții . Cl[direa este alcătuită întru totul din lemn. De fapt, nu doar arhitectura, dar și piețele, și aleile pietonale și tot ce-a fost ridicat aici, sunt extrem de special și încărcate de emoție.

Hamburg, Germania

Cunoscut drept „poarta către lume”, orașul Hamburg este o minune maritime. Un loc unde apele Elbei și ale Lacului Alster nu pot fi nicicum scăpate din vedere. În Hamburg, găsești spectacolele culturale și arhitecturale care-și fac de cap la fiece colț de stradă.

Piața centrală Mönckebergstraße, alături de clădirea primăriei pe care-o adăpostește (reconoscibilă sub numele de Rathaus) e un loc perfect pentru a-ți începe vacanța.

Valencia, Spania

Un loc deosebit aici este Catedrala valenciană, casa Sfântului Graal. Aici cu siguranță  veți fi cucerit de  verdeața care acoperă acest oraș. Grădinile Turia sunt extrem de frumoase. Descoperă cum albia unui imens râu ce a secat a fost transformată într-un imens parc urban. Acesta  găzduiește futuristul Oraș al Artelor și Științelor. Luna martie este cea mai potrivită pentru a vizita acest oraș, în timpul festivalului Fallas de Valencia, unde figurinele enorme din carton sau hârtie colorată.

Budapesta, Ungaria

Dacaă ajungi aici, trebuie neapărat să vizitezi Palatul Regal, casă a celor mai importante clădiri culturale.  Apoi există un alt loc faimos, Casei Terorii – fostul sediu al poliției secrete. Muzica clasică se aude seară de seară din zidurile Casei Operei. De asemenea, statuile din Parcul Memento sunt o zonă unde fiecare trebuie să ajungă, măcar odată.

Torino, Italia

Torino, Italia

Torino a fost prima capitală a Italiei și nimeni nu s-a plâns vreodată cum că această frumusețe piemontană nu ar fi meritat titlul din plin. Aici se găsește, cum nu se poate mai potrivită alăturarea de baroc, art nouveau și arhitectură industrial. Acesta este  locul de naștere al brandurilor Fiat, Nutella și a mai marilor producții cinematografice italiene.

Un loc deosebit este Muzeul Național al Cinema-ului, găzduit de impresionanta clădire Mole Antonelliana. Dacă ai o pasiune sau măcar un vag interes în automobilele vintage, fă o oprire la Museo dell’Automobile. Pentru cei care vor să ia cina într-un loc deosebt, puteți face asta șa Quadrilatero Romano.