Gabriela Dinu Știri 15.05.2021 12:02

Care sunt, de fapt, traseele examenelor auto din București

Care sunt, de fapt, traseele examenelor auto din București

Elevii şcolilor de şoferi din Bucureşti au parte de mai multe variante de trasee atunci când dau proba practică pentru permisul de conducere. Totodată, acest lucru poate fi făcut doar înainte să-ţi alegi şcoala de şoferi unde vei face, căci aceasta este deja arondată unui centru.

Nu poţi face şcoala de şoferi într-un oraş şi să dai examenul auto în altul, dacă doreşti să îţi schimbi opţiunea. Aşa că trebuie bine cântărite aceste deciziii.

Care sunt traseele examenelor auto din Bucureşti?

Poliţiştii sunt cei care testează elevii şcolilor de şoferi şi ei sunt cei care s-au gândit în trecut să-i scoată pe aceştia din traficul infernal din Bucureşti şi să-i mute pe şoseaua de Centură. Acest fapt nu s-a concretizat, însă.

Punctele de unde se pleacă din Bucureşti sunt împânzite pe tot teritoriul Capitalei. Cele mai cunoscute trasee pentru examenele practice ale permisului auto sunt cele care pleacă de la Parcul Carol, Militari Residence (din parcarea Auchan Militari), Carrefour Vulcan, Titan, Complexul Sportiv Antilopa şi Cartierul 16 februarie.

Cum se obţine permisul de conducere în 2021?

În România, persoanele cu vârsta de peste 18 ani pot conduce autoturisme după ce îşi obţin în prealabil carnetul sau permisul de conducere. Categoria B este cea mai cerută pentru şcolile de şoferi şi este cea care odată obţinută îţi conferă dreptul de a te urca la volanul unui autoturism.

Persoanele doritoare se înscriu la şcolile de şoferi, îşi fac dosarul cu documente necesare, apoi merg la cursuri de legislaţie şi de condus, în trafic. Urmează proba de testare a cunoştinţelor, acolo unde din 26 de întrebări promovează doar cei care răspund corect la minimun 23.

După promovarea primului examen, urmează programarea la traseu. Această probă se dă în compania unui poliţist şi a unui martor (un alt elev care susţine aceeaşi probă) şi în cazul în care aceasta este picată, se poate susţine din nou la minimum două săptămâni distanţă. În trecut, cei care picau la traseu erau nevoiţi să susţină şi proba teoretică din nou.