Gabriela Dinu Știri 19.05.2023 15:57

Lista poligoanelor auto din București, unde poți conduce mașina chiar dacă nu ai permis

Lista poligoanelor auto din București, unde poți conduce mașina chiar dacă nu ai permis

Persoanele care vor să înveţe să conducă, dar încă nu au reuşit să strângă banii pentru şcoala de şoferi, pot exersa în poligoanele amenajate din Bucureşti, unde poţi conduce maşina fără probleme.

La jumătatea anilor ’90, odată cu introducerea măsurii de respins de la prima nereușită a fost eliminată de la examenul pentru obținerea permisului de conducere proba poligonului și odată cu aceasta a scăzut și interesul pentru exersarea abilitaților de conducere a autovehiculelor în cadrul poligoanelor auto.

Lista poligoanelor auto din București, unde poți conduce mașina chiar dacă nu ai permis

Motiv pentru care în București și în țară multe poligoane fie au dispărut, fie și-au schimbat destinația sau chiar au ajuns în proprietatea unor școli de șoferi private.  Acum sunt folosite gratuit de cursanții respectivelor scoli sau contra cost, dacă dorești să vii cu altă mașină din afara școlii respective.

Așadar, dacă urmezi cursurile pentru obținerea permisului de conducere în Bucuresti și vrei să testezi îndemânarea conducerii autovehiculului într-un poligon auto trebuie să stii că lista poligoanelor auto este destul de scurtă. În rândurile ce urmează regăsiți câteva sfaturi sau informații privind câteva poligoane auto.

1. Poligonul ACR (Automobil Club Român)

  • aparține celei mai vechi școlii de șoferi auto din România și este singurul poligon auto unde se pot exersa toate tipurile de manevre pe care le puteți întâlni în trafic pe străzile publice.
  • având în vedere faptul că Poligonul ACR este situat în curtea școlii și nu face parte din categoria drumurilor publice se poate folosi chiar și înaintea finalizării perioadei de instruire teoretică sau chiar dacă nu urmezi cursurile unei școli de șoferi.
  • adresa Poligonului ACR unde puteți exersa chiar și în weekend este situat pe strada Jiului, numărul 161, sector 1, Bucuresti.

2. Poligonul Auto-Moto Ilioara

  • este destinat exclusiv pregătirii și perfecționării cursanților cu sau fără permis auto. Condiția pentru cei fără permis auto care doresc să folosească poligonul este să fie supravegheați de o persoană care să desțină permis auto
  • Poligonul Ilioara este deschis zilnic între orele 8:00-20:00 iar prețul pentru folosirea poligonului Ilioara pentru o ședință de 1 oră costă de 8 RON;
  • adresa unde se află Poligonul este strada Ilioara, sector 3 București.

3. Poligonul propriu Teo

  • este situat în localitatea Popești-Leordeni;
  • funcționează de luni până Joi între orele 9:00-17:00;
  • cursanții școlii de șoferi Teo beneficiază de o ședință gratuită.