Gabriela Dinu Știri 19.05.2023 15:57

Câți bani costă școala de șoferi. Preț în funcție de categorie și mașina pe care instructorul ți-o pune la dispoziție

Câți bani costă școala de șoferi. Preț în funcție de categorie și mașina pe care instructorul ți-o pune la dispoziție

În ultimii ani școala de șoferi a devenit o afacere profitabilă datorită faptului că majoritatea tinerilor care împlinesc 18 ani decid să urmeze cursurile pentru obținerea permisului de conducere. Dacă te întrebi care sunt preţurile pentru şcoala de şoferi, vei descoperi cu siguranţă din rândurile următoare.

Dacă te afli în categoria celor care vor să obțină permisul de conducere e bine să știi ce bani trebuie să scoți din buzunar pentru cea ce a devenit mai mult o necesitate. Așadar, pentru cei interesați de obținerea permisului pentru categoria B prețurile încep de la suma de aproximativ 1000 RON și pot ajunge până la aproximativ 7000 RON în funcție de tipul de mașină (Dacia sau BMW X5) și tipul cutiei de viteze (manuală sau automata) pe care dorești să înveți tainele condusului.

Preţuri la şcoala de şoferi

Pentru cei care dețin categoria B, au împlinită minim vârsta de 20 ani și 9 luni și doresc să obțină permisul de conducere pentru a deveni profesioniști trebuie să urmeze cursurile pentru obținerea categoriilor C și CE. Aici prețurile încep de la 1900 RON pentru categoria C și de la 3200 RON pentru categoria CE.

Dacă dorești să conduci un autovehicul destinat transportului de persoane și care depășește numărul de locuri 8 locuri pe scaune, atunci trebuie să știi că ai nevoie de obținerea categoriei D și vârsta minima de 20 ani și 9 luni. Pentru cei interesați de această categorie, trebuie să știe că prețurile încep de la aproximativ 2300 RON pentru deținătorii categoriilor B și C sau de la 2700 RON dacă deții numai categoria B.

Pentru pasionații motocicletelor cu sau fără ataș și tricicluri cu motor de peste 15 kw trebuie să știe că au nevoie de categoria A și împlinită vârsta minimă de 19 ani si 9 luni. Prețurile pentru obținerea categoriei A încep de la aproximativ 1500 RON în funcție de școala pe care o alegi.

Există şi posibilitatea ca persoanele care îşi doresc să aibă parte de tratament preferenţial, exclusivist, pot opta pentru şcoala de şoferi VIP, cu pachetul care include servicii precum maşină de lux, adică Volkswagen Touareg sau chiar BMW X 5. Totodată, la acest pachet, instructorul de la şcoala de şoferi va veni să vă ia de acasă, dar şi preţul va fi pe măsură, căci ar putea ajunge şi la 7500 de lei, dacă doriţi o maşină de lux, cu o transmisie automată.