Victor Dragodan Travel 28.12.2022 23:08

Care sunt cele mai spectaculoase destinații de Crăciun din Europa FOTO

Care sunt cele mai spectaculoase destinații de Crăciun din Europa FOTO

De Crăciun, multe orașe din Europa devin adevărate tărâmuri de poveste. Târguri cu delicatese și vin fiert, parcuri împodobite cu decorațiuni spectaculoase, concerte cu colinde – toate acestea atrag turiștii în fiecare an în destinații ca Viena, Budapesta, Praga, Nuremberg, Rovaniemi sau Interlaken.

Cele mai spectaculoase destinații europene în plina magie a Crăciunului nu sunt însă și cele mai cunoscute. Dacă te gândești la o excursie în Europa, n-ar trebui să te limitezi la cele mai celebre orașe. Există câteva locuri mai puțin cunoscute, dar pline de poveste, magie și tradiție pentru un Crăciun de vis.

Cele mai populare destinații de Crăciun

Am trecut pe lista celebrele capitale europene Viena, Budapesta și Praga, dar am ales și câteva orașe mai puțin cunoscute, ce abia așteaptă să fie vizitate. Iată care sunt cele mai spectaculoase destinații:

Viena, Austria  viena craciun

Viena este, poate, cel mai celebru oraș din Europa când vine vorba de magia Crăciunului. Orașul sobru devine în luna decembrie un tărâm de basm, vizitat de mii de turiști. Târgurile de Crăciun cu aromă de vin fiert cu scorțișoară, delicioasele gauffre cu ciocolată și patinoarele sunt principala atracție a turiștilor.

Drumul până în Viena, cu avionul sau cu masina, e destul de accesibil și se poate organiza pe cont propriu, iar cazarea mai la periferie nu costă mai mult de 70 de euro pe noapte în perioada sărbătorilor.

Praga, Cehia

praga craciun

Nu există îndoială că Praga este celebră pentru târgurile organizate de Crăciun în Centrul Vechi. Arhitectura spectaculoasă a orașului completează perfect decorul de sărbătoare, iar ieslea în care s-a născut Iisus Hristos este nelipsită.

Agențiile de turism au pachete începând cu 300 de euro de persoană pentru Cehia în perioada Crăciunului, care includ avion și cazare 3 nopți, dar Praga este o destinație pe care o poți vizita și pe cont propriu.

Citește și: Care sunt cele mai frumoase orașe din Franța. Nimic din România nu se compară cu ele! FOTO

Budapesta, Ungaria

Targul-de-Craciun-Budapesta

În perioada de iarnă, Budapesta este cunoscută pentru marile băi termale și pentru mâncarea tradițională pe care o găsești în piețele festive de Crăciun. Dacă vrei să petreci timp în aer liber, Budapesta pune la dispoziție cel mai mare patinoar pe lac din Europa – lacul din Parcul Orașului și săniușul în Parcul Norfama.

În Ungaria poți ajunge foarte ușor cu mașina care îți oferă și libertatea de mișcare dintr-un loc în altul, fără a folosi mijloacele de transport in comun.

Destinații spectaculoase de Crăciun mai puțin cunoscute

Nuremberg, Germania

Nuremberg

Germania este faimoasă pentru târgurile de Crăciun, iar Nuremberg este considerat a-l avea pe cele mai spctaculos. Nuremberg Christkindlesmarkt a devenit un festival vizitat de milioane de turiști anual pentru căsuțele din lemn, trenul cu aburi, caruselul și roata gigantică din care poți admira întregul oraș.

Agențiile de turism au oferte începând cu 400 de euro de persoană pentru un concediu de 3 nopți în Nurenberg în luna decembrie.

Rovaniemi – Laponia, Finlanda

Rovaniemi craciun

Pentru cine visează la un Crăciun desprins dintr-un basm, atunci poate alege chiar țara lui Moș Crăciun – Laponia. Rovaniemi este capitala provinciei finlandeze, situată foarte aproape de Cercul arctic, un orășel perfect pentru copiii care vor să îl vadă pe Moș și pentru părinții care își doresc o destinație pe care să o țină minte toată viața.

Nu-i ușor să organizezi un Crăciun pe cont propriu în Rovaniemi, așa că cei care aleg să-l petreacă în Laponia apelează cel mai adesea la agențiile de turism.

Interlaken, Eleveția

Interlaken

Orașul Interlaken se află între Lacul Brienz și Lacul Thurn, amplasare care i-a dăruit și numele (între lacuri). El este una dintre cele mai vechi și populare stațiuni turistice din Elveția, cunoscută drept capitală sporturilor în aer liber din Europa. Principala atracție este muntele Jungfrau (4158 m), al treilea munte că înălțime din Alpii Bernezi.

Interlaken este o destinație spectaculoasă în timpul iernii datorită activităților care oferă multă adrenalină în contrast cu destinațiile în care târgurile cu delicatese reprezintă principala atracție.

Interlaken nu e o destinație în care să faci o vacanță low cost, astfel trebuie să pregătești un buget mai mare pentru puțină adrenalină.