Victor Dragodan Știri 24.12.2022 08:17

Care sunt cele mai bune 5 stațiuni de schi din Austria

Care sunt cele mai bune 5 stațiuni de schi din Austria

Putem spune că Austria este raiul iubitorilor de ski. Pârtiile sunt impecabile, iar peisajele îți taie răsfularea. La toate acestea se adaugă și ospitalitatea austriecilor și bucătăria impresionantă, astfel că o vacanță în Alpii austrieci nu poate fi decât de vis!

Resorturile de ski din Austria sunt cunoscute în întreaga lume pentru standardele înalte. Mii de împătimiți ai sporturilor de iarnă aleg stațiunile de aici pentru ceea de ele oferă: senzații tari și servicii de cea mai bună calitate.

Vacanță în Alpii austrieci

În plus, traseele de ski din Austria sunt ideale și pentru cei care fac primii pași în acest domeniu. Lecțiile de ski și snowboard se desfășoară pe nivele, astfel că putem spune, fără greșeală, că vei învăța de la cei mai buni profesioniști din domeniu.

Vacanță în Alpii austrieci
Vacanță în Alpii austrieci

Sezonul de ski începe în Alpii austrieci la mijlocul lunii decembrie și ține până la sfârșitul lunii aprilie. Iată care sunt cele mai bune stațiuni de ski din Austria. Și în ceea ce privește stațiunile, ai de unde alege, căci numărul lor este impresionant. Noi am ales cinci dintre cele mai bune. Iată care sunt acestea:

Innsbruck

Innsbruck este un paradis al sporturilor de iarnă. Cunoscută sub denumirea de „mall alpi” această stațiune este alegerea perfectă pentru pasionații de ski și snowboarding, dar și pentru cei de natură. Peisajele de aici par desprinse din povești. Innsbruck Are o lungime totală a pârtiilor de 320 km și 75 de instalații de transport pe cablu.

Sölden

Sölden este una dintre cele mai populare stațiuni montane din întreaga Europă. Condițiile de top au cotat-o drept cea mai bună stațiune montană din Austria, aceasta fiind totdată și gazda Cupei Mondiale FIS.

Staţiunea are 33 de telecabine capabile să transporte 68.000 persoane/oră, pârtiile sunt amenajate până la o altitudine de 3.340 metri, iar tunurile de zăpadă sunt pornite pentru toate pârtiile sub altitudinea de 2.000 metri. Un adevărat rai pentru iubitorii sporturilor de iarnă!

Mai mulți kilometri de pârtie decât are toată România

Ischgl

La Ischgl vei găsi mai mulți kilometri de pârtie decât are toată România. Este un loc ideal atât pentru începători, cât și pentru skiori profesioniști. Pe lângă pârtiile renumite, stațiunea a devenit faimoasă și pentru evenimentele organizate aici care atrag mii de turiști anual.

Ischgl, Austria

SkiWelt

Soll și SkiWelt se numără printre cele mai bune domenii schiabile din lume , iar la Söll veți găsi cel mai mare domeniu schiabil cu nocturnă din întreaga Austrie. În plus, prețurile sunt foarte buni.

Schiorii au la dispoziție 280 de km de dificultăți diferite, adresându-se în special schiorilor intermediari. SkiWelt se conectează cu Kitzbuhel prin Westendorf și Kirchberg, adăugând astfel încă 170km de pârtie și 54 instalații pe cablu.

Zell Am See

Zell Am See, un loc ideal pentru skiori, dar și pentru cei care își doresc altceva de la vacanța de iarnă. Munții de peste 2000 m înconjoară stațiunea și oferă o rețea de pârtii bine amenajate, de dificultăți diferite, dintre care cea mai lungă are 7 km. Totodată, orașul destul de mare oferă nenumărate experiențe deosebite și celor care nu sunt fani ai sporturilor de iarnă.

Citește și: Cei mai inalți munți din Europa. Totuși, pălesc în comparație cu lanțul Himalaya