>
Suntem în postul Crăciunului iar persoanele care s-au hotărât să-l ţină sunt în căutare de idei şi reţete cu alimente care nu sunt interzise.
Ce putem consuma în post, dar ce putem bea? Din rândurile următoare puteţi afla cum puteţi ţine postul Crăciunului fără să vă înfometaţi sau să vă gândiţi la alimentele aşa zise de „dulce”.
Cele mai folosite alimente în această perioadă sunt, de departe, leguminoasele. Puteţi consuma fără probleme, sub orice formă doriţi, năut, linte (fie că este verde, roşie sau maro), fasole, mazare. Acestea sunt bogate în nutrienţi, carbohidraţi şi fibre.
Alte alimente permise sunt nucile migdalele, caju, alune de pădure. La rândul lor sunt bogate în grăsimi, fibre şi vitamine denumite liposolubile. Puteţi adăuga în reţetele voastre şi seminţe de in, ori chia, de dovleac, cânepă şi susan. Cerealele sunt din nou permise şi puteţi alege dintr-o varietate de produse, precum sunt ovăzul, orzul, secara, porumbul, orezul brun ori sălbatic, hrişca, mei, quinoa.
Citeşte şi:
Monica Tatoiu: CV, vârstă, înălțime, greutate, familie, soț, avere
Câți bani câștigă lunar cei mai importanți oameni de la Radio Zu
Fructele le puteţi consuma ca atare, fie că sunt proaspete sau uscate. De exemplu, puteţi mânca fără reţineri stafide, smochine, curmale, caise uscate, merişoare sau goji. Orice fruct este permis, iar pe acestea le puteţi consuma ca atare sau în sucuri şi shake-uri.
Legumele sunt cele mai recomandate, căci conţin o mulţime de vitamine: salată verde, spanac, kale, varza, bok choy, baby spinach, valeriană, pătrunjel, coriandru, busuioc, mentă, usturoi, ghimbir, castraveţi, roşii, ardei gras, zucchini, ţelină, conopidă, broccoli, vinete, ciuperci, morcovi, sfeclă, cartofi dulci, dovlecei, cartofi.
Nu se consumă niciodată în post alimentele şi produsele de origine animală cum sunt carnea de pui, porc sau orice altceva, ouă lactate etc. În zilele de dezglegare, atunci când sunt numite în calendar, se poate mânca fără probleme peşte, sub orice formă.