Gabriela Dinu Știri 03.11.2022 14:01

Când se măreşte consumul de carburant. 10 lucruri care sunt nocive

Când se măreşte consumul de carburant. 10 lucruri care sunt nocive

Ai observat că ţi s-a mărit consumul de carburant şi nu înţelegi de ce? Ei bine, pentru că faci câteva greşeli, despre care vom povesti în rândurile care urmează.

Aşa vei afla ce este greşit şi ce trebuie să faci pentru ca maşina ta să nu mai consume atât de multă motorină sau benzină. În primul rând, consumul unei maşini îşi poate creşte dacă aceasta are o defecţiune la motor.

De ce creşte consumul de motorină sau benzină la maşina ta?

Această componentă a autoturismului tău este cea care îi dictează, de fapt, consumul de carburant. Dacă acesta are defecţiuni atunci şi consumul se modifică. O verificare constantă a motorului de poate scuti de multe probleme.

O altă cauză poate fi faptul că foloseşti carburant necorespunzător, adică dacă schimbi staţia de la care alimentezi în mod normal, brand-ul mai exact. Un carburant diferit, mai ieftin, îţi face pistoanele motorului să se mişte mai greu, iar asta contribuie la creşterea consumului de bezină sau motorină.

Dacă obişnuieşti să conduci având aerul condiţionat pornit, iarăşi îţi creşte consumul. Iar acesta este un fapt cunoscut deja de toată lumea, care poate fi evitat prin deschiderea unui geam, atunci când situaţia o permite, şi oprirea aerului condiţionat.

Cum poţi face să scazi consumul de carburant?

Condusul pe distanţe scurte este iarăşi o cauză importantă sau folosirea unor caucuiucuri uzate, ori cu o presiune nepotrivită. Nu adaptezi viteza, turezi maşina şi frânezi brusc. Stilul de condus îţi poate prelungi viaţa carburantului pe care îl ai în rezervor.

Amreiajul uzat este iar o mare problemă, ori faptul că încălzeşti motorul dimineaţa, atunci când pleci pe distanţe lungi. În cazul unei plecări pe distanţă scurtă, este imperios necesar să laşi maşina să meargă două minute înainte de a porni la drum propriu zis.

Condusul sportiv, agresiv sau faptul că ai o viteză mult prea mare, indiferent că eşti în localitate sau în afara ei sunt iarăşi cauze care pot duce la creşterea consumului. Dacă veţi respecta toate indicaţiile noastre de mai sus veţi reuşi să aveţi parte de un consum optim de carburant.