>
Povestea complexului Zaga Zaga a început în urmă cu doar câţiva ani. După o excursie cu familia în Delta Dunării, patronii s-au gândit să îşi facă propriul colţ de rai, cu influenţe de deltă, lângă Focşani, pe malul Siretului, lângă pădurea Doaga.
Au început în forţă, au concesionat pământul de la stat, după care au trebuit să dragheze zona, au fost costruite canale navigabile, câteva insuliţe de pământ şi s-a transformat în ceea ce este astăzi.
Adică un complex turistic spectaculos, care nu duce lipsă de faună şi floră, într-o zonă superbă, în pădurea de pe malul Siretului.
În fiecare an, aceştia au extins proiectul şi au adus îmbunătăţiri considerabile. La Zaga Zaga poţi face o mulţime de activităţi distractive şi relaxante, căci au înfiinţat acolo o fermă piscicolă, unde se găsesc crapi, păstrăvi şi sturioni, te poţi caza într-un bungalow sau casă plutitoare. Există şi un parc de aventură, o pisicină imensă, o cherhana dar şi iurte.
Aşa a devenit Zaga Zaga una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice de la noi din ţară, un complex cu de toate, pentru toate vârstele.
Francesca Radu este fiica patronului şi cea care a muncit cot la cot cu lucrătorii încă de când proiectul a luat fiinţă. Ea povesteşte când şi cum trebuie făcută o vizită la Zaga Zaga, pentru că vremea rea nu le permite să ţină tot timpul complexul deschis:
„Începe în martie și ține până la începutul lui noiembrie, cât ne permite vremea. Cu cât nu sunt temperaturi negative, cu atât ne ducem mai mult în noiembrie. Anul trecut am închis la jumătatea lui noiembrie.”
Înainte de Zaga Zaga, pe acest loc există doar mlaştină. Intervenţia şi munca omului a făcut ca astăzi să existe acolo canale ca în Delta Dunării şi peisaje care îţi taie respiraţia. Apa care ajunge acolo este din pânza freatică, mai exact e apă de Siret. De aceea, se numeşte zona Delta Siretului, o zonă care merită văzută.