Gabriela Dinu Știri 09.05.2023 13:08

Cele mai spectaculoase locuri din Munții Apuseni. E păcat să le ratezi dacă mergi FOTO

Cele mai spectaculoase locuri din Munții Apuseni. E păcat să le ratezi dacă mergi  FOTO

Una dintre zonele ignorate de turiştii din România total pe nedrept este cea a Munţilor Apuseni. Nu mulţi sunt cei care merg în acolo sau în zonele adiacente, fiind mult mai comod să ajungă în locurile deja mult prea cunoscute cum sunt staţiunile de pe Valea Prahovei.

Ei bine, aceasta nu este decât pierderea lor, căci sunt adevărate oaze de linişte şi pace, locuri în care să îţi reîncarci bateriile după muncă, stres, probleme. Dacă ajungi, cumva, în această zonă a Munţilor Apuseni sau, mai bine, dacă îţi propui să mergi acolo în vacanţă, atunci cu siguranţă nu trebuie să ratezi aceste obiective extraordinare.

Cele mai spectaculoase locuri de văzut în Munţii Apuseni

Vă avertizăm, urmează peisaje care vă vor lăsa fără răsuflare, căci frumuseţea lor copleşitoare cu siguranţă vă vor tulbura măcar puţin. Poate nu aţi auzit de Cheile Râmeţului, căci este o zonă prea puţin promovată pentru spectaculozitatea ei, de unde veţi pleca mai bogaţi spirituali fără doar şi poate.

Gheţarul Scărişoara, din Peştera Alba
Gheţarul Scărişoara, din Peştera Alba. Sursa foto: BlogulTravelminit

Gheţarul de la Scărişoara (foto sus) se află la 16 km de satul cu acelaşi nume, unde vă puteţi caza. Este adăpostit de Peştera Alba, a cărui intrare este una deosebit de frumoasă, înaltă, pe o potecă săpată în stânci. Peştera se poate vizita doar în compania unui ghid şi durează aproximativ 45 de minute.

Gheţarul Vârtop (foto jos) de la Peştera Minunată nu are lumină artificială, aşadar trebuie să vă înaranţi cu surse de lumină. Este un loc pe care nu trebuie să-l rataţi nu doar pentru spectaculozitatea sa, ci şi pentru faptul că în interiorul său au fost descoperite cele mai vechi urme de viaţă de pe teritoriul Românesc din Neanderthal.

Gheţarul Vârtop
Gheţarul Vârtop. Sursa foto: Alba24

În Apuseni mai sunt şi alte peşteri incredibil de frumoase, precum Poarta lui Ionele, Peştera Focul Viu, Peştera Urşilor, căci frumuseţile subterane sunt deosebite în zona Munţilor Apuseni. La capitolul frumuseţi supraterane, Apusenii excelează prin Cascada Pişoaia sau cascada Miresei, Dealul cu melci, Cetăţile Ponorului, Cascada Răchiţele, Cheile Râmeţului, Lacul Tarniţa, Galeriile Roane de la Roşia Montană, Casa memorială a lui Avram Iancu.

Atunci când vă planificaţi o excursie în acest colţ de rai din ţara noastră, înarmaţi-vă cu puţină răbdare şi faceţi-vă un traseu prin care să bifaţi cât mai multe dintre obiectivele prezentate mai sus, căci nu veţi regreta.