Gabriela Dinu Actualitate 02.01.2023 11:43

Când are loc solstițiul de iarnă în 2020 și ce efecte produce

Când are loc solstițiul de iarnă în 2020 și ce efecte produce

Ziua de 21 decembrie are o însemnătate aparte. Este solstiţiul de iarnă, anul acesta, atunci când iarna este marcată şi din punct de vedere astronomic şi noaptea îşi face de cap, fiind cea mai scurtă zi din tot anul.

Calendaristic, iarna începe pe 1 decembrie, dar este mai puţin ştiut faptul că în astronomie iarna vine abia trei săptămâni mai târziu. Ce se întâmplă, de fapt, atunci când are loc solstiţiul? Ei bine, este totul legat de mişcarea anuală aparentă a Soarelui pe sfera cerului, iar asta este consecinţa Pământului care se mişcă în jurul Soarelui, aşa spun specialiştii. În traducere liberă, solstiţiul este fix momentul când Soarele este nemişcat.

Ce este, de fapt, solstiţiul de iarnă

De regulă, acesta are loc în jurul zilei de 21 decembrie, iar anul acesta solstiţiul de iarnă apare la ora 12:02. Începând cu acest moment marcant, ziua va începe să crească în mod constant până pe data de 21 de iunie, atunci când are loc solstiţiul de vară şi zilele încep să se scurteze. Termenul solstiţiu provine din latină, de la cuvântul solstiţium, care vine de la sol – soare, sistere – oprire.

În horoscop, solstiţiul afectează fiecare zodie şi aduce modificări în viaţa fiecăruia în parte. Pot fi benefice, altele nu. Cele 5 zodii care sunt ghinioniste din acest punct de vedere sunt: Berbecul, care nu va ştii să găsească echilbrul între familie şi carieră şi deciziile pe care le va lua, din păcate, îi va afecta viaţa pe termen lung; Taurul va reuşi să găsească fericirea, doar dacă va ajunge să facă şi compromisuri. Leii se află pe marginea prăpastiei atât la serviciu, cât şi cu persoana iubiă. Semnele nu sunt deloc bune şi ar putea duce chiar la despărţire.

Fecioarele vor avea în jurul lor anumite persoane care vor încerca să profite de bunătatea lor. Încearcă să cerni sita şi să te îndepărtezi de cei care dau semne de slăbiciune. Săgetătorii sunt cu capul în nori, tot timpul aerieni şi au nevoie de mai multă încredere în sine ca să poată răzbi.