Gabriela Dinu Horoscop 29.12.2022 09:30

Horoscop. Cum se calculează, de fapt, ascendentul

Horoscop. Cum se calculează, de fapt, ascendentul

Credeai că zodia este cea care spune totul despre tine dar nu ai văzut niciodată o persoană mai diferită decât sunteţi tu şi amicul tău, născuţi sub acelaşi semn zodiacal? Ei bine, totul se datorează ascendentului, acel detaliu de fineţe care face, de fapt, totul. Este simplu de calculat, trebuie doar să ştii ora la care te-ai născut.

Despre ascendent nu se ştiu foarte multe lucruri în general, dar este acel semn zodiacal care se ridică la răsărit în momentul (la ora) la care tu te naşti. Este extrem de important în astrologie, la fel de important cum este semnul zodiacal sub care te naşti. Spune foarte multe despre tine, te diferă enorm ca individ de alţii, iar ca o curiozitate, de exemplu, dacă eşti Capricorn născut cu ascendentul în Berbec, poţi avea mai multe trăsături ale zodiei Berbec.

Cum poţi să îţi calculezi ascendentul?

Specialiştii în astrologie spun că ascendentul este ceea ce percem oamenii la primul contact, iar dacă prima impresie este cea greşită, este pentru că au luat contact cu ascendentul tău. Ca să îţi calculezi ascendentul, trebuie să ştii o serie de date clare, definitorii pentru stabilierea lui. Mai exact, data naşterii, localitatea şi ora la care ai fost adus pe lume. Apoi se introduc într-un calculator online apoi îţi vei afla cu mare uşurinţă ascendentul şi caracteristicile zodiei.

Este un mod extrem de interesant de a afla lucruri despre tine pe care poate le ştiai deja, dar nu le şi conştientizai. Cei care se nasc sub ascendentul Berbec, tind să fie hotărâţi şi ambiţioşi, în timp ce Taurii sunt puternici şi încăpăţânaţi. Cei născuţi în Gemeni sunt tot timpul în mişcare şi extrem de rapizi în ceea ce fac, iar Racii sunt extrem de emotivi şi implicaţi.

Dacă te-ai născut cu ascendentul în Leu, înseamnă că eşti foarte puternic şi gălăgios, iar dacă eşti Fecioară ai tendinţa de a fi mult prea perfecţionistă. Balanţelor le place armonia, echilibrul şi calmul, iar Scorpionii vor căuta rezultate imediate în tot ce vor întreprinde. Săgetătorii sunt veseli şi voioşi, zodii foarte prietenoase, în timp ce Capricornii au o doză de prudenţă şi un simţ practic foarte bine dezvoltat. În final, Vărsătorul este foarte tolerabil şi inteligent, iar visătorii zodiacului sunt Peştii, care debordează de imaginaţie.