Gabriela Dinu Tech 07.09.2023 18:15

Când are loc lansarea Iphone 15 şi cum poţi vedea Live evenimentul Apple

Când are loc lansarea Iphone 15 şi cum poţi vedea Live evenimentul Apple

Lansarea noului iPhone 15 este la un pas, iar din articolul care urmează vei afla tot ce este interesant despre cel mai nou produs al brand-ului Apple.

Marele eveniment organizat de gigantul Apple va avea loc în septembrie, iar totul va putea fi văzut online, în format live stream, fiind transmis de cei care vor lansa noul iPhone pe canalul lor de YouTube, şi pe site-ul oficial, dar şi în stream-ul de mai jos.

Lansarea iPhone-ului 15, eveniment grandios organizat de Apple

Se va întâmpla pe 12 septembrie 2023, la ora 20:00 a României, iar evenimentul va purta numele de Wonderlust, fiind organizat pe Apple Park din Cupertino, California.

Una dintre cele mai mari schimbări la Iphone este integrarea portului USB de tip C. Este pentru prima dată când telefonul mobil de la Apple va avea portul utilizat la scară largă, în locul conectorului de tip Lightning, aşa cum se întâmplă în cazul restului telefoanelor.

Nu este însă o surpriză, deoarece specialiştii Apple au făcut acest anunţ încă de anul trecut, pentru a se conforma reglementărilor viitoare ale celor de la Uniunea Europeană.

Cât va costa iPhone 15, lansat în 2023?

Rapoartele oficiale anunţă că toate telefoanele din gama 15 vor beneficia de acest port USB-C, numai că Ming Chi Kuo, analistul Apple a spus că doar modelele Pro şi Pro Max vor beneficia de rate mari de transfer de date, urmând ca cele două modele premium să vină cu USB 3.2, iar cele clasice, 15 şi 15 Plus vor avea modelul 2.0

Alte schimbări care vor avea loc la telefoanele iPhone 15 ţin de design şi structură. Vor fi echipate cu un cadru din titan, rame mai fine şi mai subţiri, dar şi un preţ mai mare.

Mai mult, modelele premium se aşteaptă să fie echipate cu un buton ale căror acţiuni vor fi similare cu cele ale Apple Watch-urilor Ultra. Va fi poziţionat în locul comutatorului de sunet şi veţi putea da comenzi rapide în diverse aplicaţii.

Conform unui alt analist, specialist Apple, preţul unui iPhone 15 Pro va fi de 1.099 de dolari, urmând ca modelul Pro Max să fie 1.199 dolari. Faţă de modelele lansate anterior, se marchează astfel o creştere a preţului de vânzare cu 100 de dolari.