Gabriela Dinu Știri 10.03.2023 10:43

Când apare primul magazin oficial Apple în România și unde ar putea fi amplasat

Când apare primul magazin oficial Apple în România și unde ar putea fi amplasat

Fanii produselor Apple s-au săturat să tot aştepte apariţia unui magazin oficial în România. Până în prezent, şi probabil şi de acum înainte, aceştia şi-au achiziţionat produsele de pe eMag, alte site-uri online sau din iSTYLE, care e singurul lanţ de magazine de tip „Premium Retailer” pentru Apple din România.

De câţiva ani s-a tot vehiculat posibilitatea apariţiei unui astfel de magazin şi în România, însă şansele au sczăzut considerabil odată cu venirea pandemiei de coronavirus. Gigantul Apple a închis foarte multe magazine în străinătate după explozia cazurilor noi de infectare şi orice gând de expansiune a încetat odată cu scăderea considerabilă a vânzărilor.

Când apare primul magazin oficial Apple în România și unde ar putea fi amplasat

Restricţiile de circulaţie, precum şi închiderea anumitor centre comerciale, au făcut ca vânzările să o ia la vale şi inclusiv Apple a avut de suferit, iar soluţia de moment a fost să se închidă principalele magazine din Statele Unite ale Americii, angajaţii au fost trimişi în şomaj, şi pentru vânzarea produselor în alte ţări, unde nu au apucat încă să îşi deschidă centre, continuă vânzarea produselor prin intermediul resselerilor de tip premium, aşa cum sunt în România cei de la iSTYLE sau eMAG.

După ce lucrurile vor reveni la normal, gigantul Apple va reveni la planul său de expansiune şi de deschidere a centrelor în ţările unde nu există astfel de magazine şi ia în calcul inclusiv deschiderea unuia în România. Cel mai probabil, primul magazin oficial al Apple de la noi va fi deschis în Bucureşti, fiind capitala şi centrul comercial important al ţării, acolo unde cu siguranţă vânzările ar fi cele mai ridicate.

Până atunci, produsele Apple pot fi văzute în centrele iSTLYE, cei care au inclusiv program de service pentru iPhone. Sau pe emag, în showroom-urile retailer-ului. În România, iSTYLE are centre în cele mai importante oraşe din ţară, adică  Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara, Braşov, Iaşi şi Constanţa, în timp ce eMAG are mult mai multe centre şi sunt împânzite în absolut toată ţara. Pentru a verifica locaţia celui mai apropiat showroom de tine, o poţi face accesând site-ul lor oficial.