Gabriela Dinu Vedete 19.09.2023 17:00

Călin Donca: Varsta, Familie, Avere, Sotie, Afaceri, surse de venit

Călin Donca: Varsta, Familie, Avere, Sotie, Afaceri, surse de venit

Călin Donca este un afacerist din Braşov, care a apărut la TV alături de soţia sa în cadrul emisiunii Chefi la cuţite, de la Antena 1. Recent, acesta a fost arestat preventiv şi acuzat, printre altele, de evaziune fiscală.

La doar 40 de ani, Călin Donca este unul dintre cei mai tineri milionari de la noi din ţară, cu o poveste de succes care face invidios pe oricine, la prima vedere, până aflaţi că şi el a pornit de jos, după cum a recunoscut într-un interviu acordat recent:

Cine este Călin Donca şi ce scrie în CV-ul lui?

„ Noi nu provenim dintr-o familie bogată. La început am dormit pe o saltea. Așa am început noi în Brașov. Am mâncat o lungă perioadă pâine cu ulei”. Este căsătorit, are cinci copii şi locuieşte într-o vilă de lux, care costă peste un milion de euro. Are peste şapte maşini luxoase, pe care le-a prezentat în timpul unui show de televiziune.

Aflat în top 500 cei mai bogaţi români din topul Forbes, se pare însă că afacerile sale nu au fost din cele mai ortodoxe, dacă judecăm după faptul că este acuzat de înşelăciune şi evaziune fiscală.

Din ce a făcut bani Călin Donca?

Are afaceri în domeniul energiei, iar în 2017 a trecut printr-un mare impas, după ce a pierdut toţi banii pe care îi făcuse până atunci. Asta l-a făcut însă să tragă şi mai tare şi a ajuns să câştige 10 milioane de euro la şase luni.

Este căsătorit cu Orianda de mai mulţi ani, cea care i-a dăruit cinci copii frumoşi, trei fete şi doi băieţi şi mărturiseşte că este singura persoană cu care a împărţit şi greul, până să aibă bani:

Călin şi Orianda Donca
Călin şi Orianda Donca

„Pe soția mea eu am întâlnit-o la un seminar de dezvoltare personală. A dat bani ca să vină și să devină mai mult. Este frumoasă, era frumoasă și când am cunoscut-o. Ea a dormit cu mine și în mașină, nu doar în hoteluri scumpe”, a mărturisit Donca, impresionat de devotamentul soţiei sale.