Păcuraru Stelian Știri 15.01.2022 08:35

Bmw Vin Decoder. Verifică rapid AICI istoricul unui autoturism BMW

Bmw Vin Decoder. Verifică rapid AICI istoricul unui autoturism BMW

BMW este una dintre cele mai populare mărci auto printre șoferii din România, dar sunt destul de puțini cei care își cumpără un astfel de autoturism direct din fabrică. De cele mai multe ori, BMW-urile din țara noastră sunt la mâna a doua sau chiar a treia. Asta n-ar trebui să fie o problemă dacă atunci când îți cumperi o mașină vei fi absolut convins că-i cunoști tot istoricul.

Așadar, cel mai sigur și simplu lucru pe care îl poți face atunci când îți cumperi un BMW este să-i verifici seria de la șasiu. În termeni mult mai mecanici, VIN – Vehicle Identification Number.

Cum verific rapid VIN-ul unui autoturism BMW

VIN-ul este reprezentat printr-o serie unică de litere și cifre pe care producătorul o acordă fiecărei mașini în vederea unei identificări rapide a acesteia. Combinația dintre WMI (cod de indentificare al producătorului), VDS (caracteristicile generale ale mașinii) și VIS (numărul de serie) formează seria de la șasiu.

VIN-ul la BMW poate fi inscripționat în mai multe locuri, la fel ca la orice autoturism. Seria de la șasiu se găsește în zona ușii șoferului, pe stâlpul din stânga față, tot în zona șoferului, pe bord, pe parbriz, în zona motorului și, evident, în cartea mașinii.

Pentru că este afișat în mai multe locuri, toate la vedere, e foarte important de știut că VIN-ul mașinii nu este un element care să rămână secret. Așa că, dacă abia ți-ai luat permisul și nu ești familiarizat cu astfel de lucruri nu trebuie să-ți faci probleme dacă mai vede și altcineva acest cod.

BMW VIN Decoder – Unde verific online

La o simplă căutare cu ”BMW VIN DECODER” vei descoperi mai multe site-uri care îți facilitează accesul la o bază de date cu mai multe serii de șasiu ale mașinilor produse de BMW. Unele sunt de încredere, altele mai puțin, în timp ce unele sunt gratis, iar altele îți cer o anumită taxă pentru a le putea folosi.

inspectorauto.ro – este unul dintre cele mai folosite site-uri din România atunci când se caută date despre mașinile second hand.

www.vindecoderz.com – este un alt site extrem de important pentru cei care caută să verifice serii de șasiu și este utilizat la nivel mondial fără costuri.