Gabriela Dinu Știri 17.06.2022 15:21

Baremul de corectare la Limba maternă, la Evaluarea Naţională 2022. Ce trebuia să scrii pentru nota 10 la Capacitate

Baremul de corectare la Limba maternă, la Evaluarea Naţională 2022. Ce trebuia să scrii pentru nota 10 la Capacitate

Astăzi a avut loc ultima probă de la Evaluarea Naţională 2022, iar elevii de o altă naţionalitate au susţinut examenul la Limba maternă. În cel mai scurt timp, edu.ro va publica baremul de corectare şi modul de rezolvare al exerciţiilor.

Odată ce vor fi făcute publice informaţiile pe site-ul Ministerului Educaţiei, acestea vor fi disponibile şi pe Ştiri Directe. Aşa, veţi afla ce trebuia să scrieţi în lucrări pentru a lua nota 10 la examenul de Evaluare Naţională sau Capacitate, aşa cum se zicea înainte.

Cum se rezolvau subiectele de la Limba maternă: barem de corectare la Evaluarea Naţională

Baremul de corectare pentru Limba şi literatura maternă, poate fi accesat AICI. 

Subiectele de la această probă au fost diferite pentru fiecare naţionalitate în parte. Astfel, s-au dat examene la Limba maternă croată, Limba maternă germană, Limba maternă italiană, Limba maternă maghiară, Limba maternă rroamni, Limba maternă sârbă, Limba maternă slovacă, Limba maternă ucraineană.

Elevii au avut trei subiecte de rezolvat. Prima parte a fost cea mai simplă dintre toate, cu şapte întrebări la care trebuia răspuns scurt şi la obiect, la subiectul al doilea, elevii au avut de realizat o compunere, iar la partea a treia, întotdeauna au de rezolvat un subiect complex, pe baza unei opere literare studiate.

Citeşte şi:

Evaluarea Naţională 2022. Ce subiecte au picat la examenul de Limba maternă
Admitere Liceu 2022. Care sunt cele mai bune licee din București. Topul unităților de învățământ

Pe 23 iunie 2022 se vor afişa rezultatele preliminare, înainte de contestaţii, urmând ca elevii care sunt nemulţumiţi de note să depunde cereri până cel târziu pe 14 iunie 2022, ora 16:00.

Când se afişează rezultatele de la Capacitate?

Pe 30 iunie se vor afişa rezultatele finale, urmând ca elevii să se înscrie la liceele unde îşi doresc să urmeze cursurile în următorii patru ani.

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media generală de la Evaluarea Naţională (se face media aritmetică a notelor de la examenele obligatorii) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20%.