Gabriela Dinu Știri 08.06.2022 07:41

Admitere Liceu 2022. Care sunt cele mai bune licee din București. Topul unităților de învățământ

Admitere Liceu 2022. Care sunt cele mai bune licee din București. Topul unităților de învățământ

Elevii claselor a VIII-a se pregătesc de cel mai important examen din viaţa lor de până acum, Evaluarea Naţională. După care, vor trebui să dea admiterea la liceu. Care sunt cele mai bune astfel de unităţi de învăţământ din Capitală veţi afla din rândurile care urmează.

Ei bine, pentru a intra la unul dintre liceele de top, elevii trebuie să înveţe foarte bine, să fie bine pregătiţi la Evaluarea Naţională, unde trebuie să obţină o medie pe cât posibil de mare, căci admiterea la licee se va face doar în funcţie de asta, fără a fi nevoie de un alt examen în prealabil.

Top licee din Bucureşti, în 2022

Se ştie deja care sunt cele mai bune licee din România, căci au o tradiţie de zeci de ani în fruntea clasamentului. Acolo, media de intrare este cea mai mare şi atunci când nu pot fi delimitaţi elevii în funcţie de aceasta se face un clasament bazat pe media de la specializarea matematică-informatică bilingv engleză.

În 2022, cel mai bun liceu din Bucureşti, ca şi în anii precedenţi, este Colegiul Naţional Sfântul Sava. Aici, cea mai mică medie de admitere la profilul de matematică-informatică bilingv engleză este de 9,84. Următoarea specializare extrem de căutată este de ştiinţe ale naturii, unde ultima medie a fost de 9,73, în timp ce pentru partea de filologie s-a intrat cu ultima notă de 9,51. Cel mai bun liceu din topul bucureştean a pus la dispoziţie în 2022 un număr de 208 locuri de admitere.

Cu ce medie se intră la liceul Tudor Vianu, în 2022?

Pe locul al doilea este Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, unde s-a intrat în anul precedent cu 9,79, la specializarea de Matematică Informatică. Pe locul al treilea este Colegiul Spiru Haret, cu o medie de intrare de 9,62, urmat de Colegiul Naţional George Coşbuc. Aici, la profilul de Matematică Informatică s-a intrat în 2011 cu media de 9,55 minimum.

Liceul care a condus topul în trecut este Tudor Vianu, care a ajuns în prezent pe locul al cincilea. Aici, media de admitere minimă este de 9,52.