>
Baremul pentru examenul de Bacalaureat, proba de Geografie, va fi disponibil în cel mai scurt timp pe Ştiri Directe, după ce edu.ro îl va publica. Astăzi, s-au mai dat examene şi la probele de Fizică, Chimie, Informatică, Economie sau Logică.
În 2021, la examenul naţional de Bacalaureat, pentru proba de Geografie, elevii au avut la dispoziţie 180 de minute pentru a rezolva toate exerciţiile. Aceştia au avut de rezolvat varianta cu numărul 1, care a cuprins trei subiecte mari, cu mai multe subpuncte. Subiectul cu numărul 1 a avut 10 exerciţii cu o singură variantă de răspuns, plus un subiect la care au avut de comparat clima a două state, reprezentate cu litere pe harta mută.
Baremul de corectare la examenul de Geografie poate fi accesat AICI, începând cu ora 15:00.
La subiectul al II-lea lucrurile deja au devenit mai complexe, căci elevii au avut de răspuns la întrebări pe baza hărţii României, precum recunoaşterea unui rău, al unui oraş, precum şi alte exerciţii despre influenţele climatice din două zone diferite din România. Tot la acest capitol, absolvenţii de clasa a XII-a au trebuit să prezinte trei deosebiri dintre două unităţi de relief din România, marcate prin litere pe harta ţării noastre. Subiectul al treilea s-a axat pe producţia internă de petrol, precum şi importul acestuia, în perioada 1992 – 2019, în România.
După proba de astăzi, mai există una singură, cea de Limba maternă, de mâine, iar sesiunea de vară va lua final oficial pe 30 iunie 2022, atunci când se vor afişa rezultatele după contestaţii.
Pentru cei care nu au promovat examenul de Bacalaureat în sesiunea de vară, mai există o şansă în 2022, în cea de toamnă, care se va desfăşura după cum urmează: