Gabriela Dinu Vedete 28.06.2022 12:25

Maria Cârneci: CV, vârstă, înălțime, biografie, familie, cât cere pentru o cântare

Maria Cârneci: CV, vârstă, înălțime, biografie, familie, cât cere pentru o cântare

Maria Cârneci este o cunoscută cântăreaţă de muzică populară de la noi din ţară. Este născută pe 22 martie 1953, la Răşinari, în Dâmboviţa, România, are 69 de ani şi a fost căsătorită cu Romulus Petrescu în perioada 1982 – 2019.

Primul job pe care Maria Cârneci l-a avut în satul natal a fost acela de profesoară de muzică. În 1979, se lansa ca solistă, după ce participa la Floarea din grădină, consurs de muzică ce era transmis de TVR 1 şi pe care l-a şi câştigat.

Cine este, de fapt, Maria Cârneci şi ce scrie în CV-ul ei?

Aceasta are o pasiune pe care a împărtăşit-o cu fanii săi, pe lângă muzică. Are peste 100 de costume popolare, vechi şi recondiţionate sau chiar noi, moderne, ce au fost stilizate după bunul ei plac. Fosta învăţătoare s-a născut chiar în satul lui Ion Dolănescu şi a crescut acolo, apoi a lucrat la şcoală, iar în cele din urmă s-a mutat în Capitală. S-a născut într-o familie mare şi nu a avut chiar tot ce şi-a dorit. Chiar şi aşa, cea mai frumoasă amintire a ei din copilărie s-a petrecut de Crăciun, când pregătea masa alături de cei dragi.

Fosta învăţătoare s-a născut chiar în satul lui Ion Dolănescu şi a crescut acolo, apoi a lucrat la şcoală, iar în cele din urmă s-a mutat în Capitală. S-a născut într-o familie mare şi nu a avut chiar tot ce şi-a dorit. Chiar şi aşa, cea mai frumoasă amintire a ei din copilărie s-a petrecut de Crăciun, când pregătea masa alături de cei dragi. Mergea la colindat cu fraţii ei şi îşi confecţiona de una singură jucăriile din cârpe sau mătase de porumb.

Date Biografice Maria Cârneci: înălțime, greutate

Nume complet: Maria Cârneci
Data naşterii: 22 martie 1953,
Locul naşterii: Răşinari, Dâmboviţa
Partener: Romulus Petrescu, în perioada 1982 – 2019
Greutate: 70 kg
Înălţime: 1,65 m

„Totul mi-a fost dat de la Dumnezeu. Nu mi-a recomandat cineva anume să mă fac cântăreaţă, pentru că atunci erau alte timpuri, în care trebuia să dai dovezi palpabile despre ceea ce faci. Soarta cântăreţilor stă în talent, iar destinul este lăsat tot de Dumnezeu. Fiecare om se naşte cu un talent sau cu un noroc al său. Pasiunea pentru muzică o am de când eram copil şi cred că am cântat de cum am început să vorbesc. Acest lucru l-am conştientizat abia în primii ani de şcoală, prin participarea mea la serbările şcolare. Totul a venit de la sine, iar eu… m-am trezit cântând”, povestea Maria Cârneci într-o discuţie cu Revista Taifasuri.

Maria Cârneci are un tarif care se ridică la 1200-2000 de euro, în funcţie de durata şi tipul evenimentului.

Citește și alte CV-uri ale personalităților din Showbiz:

Elon Musk
Costi Diţă