Gabriela Dinu Știri 02.12.2022 18:37

ANM a anunţat cum va fi vremea de Crăciun la munte. Ce temperaturi vor fi în Bucureşti şi marile oraşe

ANM a anunţat cum va fi vremea de Crăciun la munte. Ce temperaturi vor fi în Bucureşti şi marile oraşe

Se apropie cu paşi repezi sărbătorile de iarnă, iar dacă v-aţi făcut planuri de Crăciun şi Revelion şi vreţi să ştiţi cum va fi vremea pe 25 decembrie şi 31 decembrie, veţi afla din rândurile de mai jos.

Am avut parte de ninsoare ca în poveşti la începutul lunii, de 1 decembrie ca în basme, însă de Crăciun specialiştii ANM spun că zăpada va fi văzută doar la munte şi în nordul ţării.

ANM a anunţat cum e vremea de Crăciun în Iaşi, Timişoara, Craiova şi Arad

Aşadar, meteorologii anunţă o vreme caldă pentru această perioadă. În Timişoara, în perioada Crăciunului temperatura medie va fi de 5-6 grade Celsius, iar noaptea minima va fi de 0 grade. Se aşteaptă şi precipitaţii sub formă de ploaie, dar nu şi ninsoare. În Arad va fi cald, media de 4-5 grade pe timpul zilei şi -1 minima nopţii. În perioada Crăciunului se aşteaptă precipitaţii, care pe alocuri s-ar putea transforma din ploaie în ninsoare.

La Cluj, vremea va fi la fel ca în restul ţării, adică mai caldă faţă de cum ar fi normal în această perioadă. Media regională pentru Transilvania este de 1-2 grade, iar minima de -3, -2 grade Celsius. În nordul ţării se păstrează aceleaşi temperaturi pozitive, dar vor exista precipitaţii mixte.

La Iaşi, ANM anunţă că este foarte posibil să vedem fulgi de nea de Crăciun. În perioada 20-27 decembrie, sunt aşteptate ploi slabe, burniţă, care se pot transforma chiar în fulguielor. Tempraturile se vor încadra la o medie de un grad pe timpul zilei şi -4 grade pe timpul nopţii. La Constanţa va fi cald, cu temperaturi peste medie, adică undva la 2-4 grade pe timpul zilei, anormal pentru finalul lunii decembrie. Există posibilitatea ca în perioada 22-25 decembrie noaptea să fie temperaturi negative.

Ninge la Bucureşti de Crăciun?

În Bucureşti temperatura poate scădea dramatic în perioada 23-27 decembrie, iar meteorologii se aşteaptă la o minimă de -4 grade Celsius. Per total, în această perioadă, temperatura medie se va încadra în -2 şi 2 grade Celsius. Se aşteaptă precipitaţii, burniţă, dar nu şi ninsori. La Craiova regimul termic se va încadra între -1 şi 1 grad Clesius, cu posibilitatea ca de Crăciun mercurul din termometre să scadă sub – 3 grade. Vor fi semnalate ploi şi burniţă.

Avem sau nu zăpadă la munte, de Sărbători?

Vremea se va răci treptat în principalele zone montane, ziua vor fi temperaturi curpinse între -2 şi 0 grade Celsius, iar noaptea temperatura medie se va încadra în media de -6 şi -4 grade. Precipitaţiile vor fi slabe, dar vor creşte treptat în perioada 21-27 decembrie, când sunt posibil să apară şi fulguieli.