Gabriela Dinu Vedete 13.10.2023 11:33

Amalia Bellantoni: CV, Biografie, surse de venit, studii, ocupaţie

Amalia Bellantoni: CV, Biografie, surse de venit, studii, ocupaţie

Amalia Bellantoni este un personaj devenit cunoscut în lumea showbiz-ului românesc în urma participării în cadrul emisiunii Chefi la cuţite, de la Antena 1. Are 41 de ani şi, împreună cu soţul său, conduce o afacere de succes în România.

Pasionată de limba franceză încă din copilărie, aceasta a început să o studieze temeinic încă de când avea doar 8 ani. Părinţii au înscris-o apoi la Şcoala Centrală de Fete şi a studiat la Facultatea de Limbi Străine din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Cine este Amalia Bellantoni

Pentru că avea nevoie să îşi câştige proprii bani, Amalia a lucrat ca profesor suplinitor de limba franceză şi limba germană, pe perioada studenţiei. Făcea şi meditaţii cu tinerii care doreau să înveţe sau să se perfecţioneze într-o limbă străină.

Deşi a fost cunoscută datorită talentului său culinar, Amalia Bellantoni este mult mai mult decât o persoană care găteşte bine. Are licenţă de traducător juridic legalizat în limbile germană, franceză, italiană şi cunoaşte foarte bine şi engleză, spaniolă şi portugheză.

A mai lucrat şi ca stewardesă la companiile aeriene Tarom şi Alitalia şi îşi dorea să facă şcoala pentru a deveni pilot şi instructor de aviaţie. Numai că a ales dragostea şi nu cariera şi s-a mutat alături de soţul său şi şi-au construit o familie.

Din ce face bani Amalia Bellantoni

“A fost o prietenie lungă de peste 10 ani, în care nu puteam sta unul fără celălalt, dar nu doream implicare totală, deci căsătorie. Însă în cele din urmă soţul a luat decizia să ne căsătorim și să facem şi copii. A trebuit să mă supun, deși la acea vreme doream să îmi construiesc cariera în aviație”, a povestit Amalia Bellantoni, fosta concurentă de la Chefi la cuţite.

Soţul său se numeşte Domenico Bellantoni şi au împreună doi copii. Amalia şi Domenico fac bani din propriul business, un restaurant în Capitală, acolo unde ea este administrator, iar el este bucătar chef. Tototdată, mai au şi o fabrică la ieşire din Bucureşti, unde fac brânzeturi speciale:

”Anumite brânzeturi le facem la fabrica noastră, chiar noi lucrăm acolo, le preparăm din lapte local, nu italienesc. Soțul meu e sicilian, iar restaurantul nostru are mâncare exclusiv italiană, cu accente siciliene. El este bucătarul, este chef, este Ambasador al Siciliei în lume pentru felul în care gătește”.