Gabriela Dinu Vedete 07.02.2024 12:47

Alain Delon CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Inaltime, Familie, Avere

Alain Delon CV, Varsta, Biografie, Surse de Venit, Inaltime, Familie, Avere

Alain Delon este un celebru actor de origine franceză şi sex simbol al anilor 60′, 70′ şi ’80. S-a născut pe 8 noiembrie 1935 la Sceaux, în Franţa.

Numele său complet este Alain Fabien Maurice Marcel Delon şi s-a născut într-o suburbie a Parisului. Edith şi Fabien Delon, părinţii săi, au divorţat pe când Alain avea doar patru ani şi s-au recăsătorit, iar actorul are astfel o soră şi doi fraţi vitregi.

Alain Delon, poveste de viaţă de film

Copilăria nu a fost lipsită de probleme, iar după separarea părinţilor a locuit cu asistenţi maternali. După decesul acestora, părinţii naturali au preluat custodia comună, dar Alain făcea numai necazuri şi a ajuns să fie exmatriculat din mai multe şcoli la care aceştia îl înscriseseră. La 14 ani, s-a lăsat complet de şcoală şi l-a ajutat pe tatăl său în măcelăria proprie, până când s-a înrolat în Marina franceză, pe când avea doar 17 ani.

A luptat inclusiv în război, în Indochina, în peiroada 1953 – 1954. A terminat serviciul naval şi s-a întors în ţara natală, unde a avut mai multe job-uri, de ospătar, portar, secretar sau asistent de vânzări. A cunoscut-o pe Brigitte Abuer, o actriţă cu care a plecat în vacanţă la Festivalul de Film de la Cannes. Aşa începea viaţa lui de actor. S-a străduit să înveţe engleza şi a obţinut din ce în ce mai multe roluri.

Femeile din viaţa lui Alain Delon

Cel care l-a consacrat a fost filmul Faibles femmes, din 1959, care s-a difuzat şi în America. A avut o viaţă personală tumultoasă. În 1959, se logodea cu Romy Schneider, dar avea şi o relaţie cu un footmedl german pe nume Nico. Cea din urmă a născut un băieţel, pe nume Ari, dar Alain Delon nu l-a recunoscut niciodată. S-a mai iubit şi cu Franciere Canovas, Nathalie Barthelemy, cu care are un fiu pe nume Anthony Delon, Dalida, Mireille Darc, Anne Parillaud, Catherine Bleyni, Guadelupa Maddly Bamy, Rosalie van Breemen.

Alain Delon are o avere de peste 245 de milioane de euro, iar copiii săi, Anthony Delon, Anouschka Delon, Christian Aaron Boulogne, Alain-Fabien Delon, se războiesc pe ei. Ajuns la 88 de ani, actorul este într-o stare sensibilă, după ce a suferit un accident vascular cerebral.

Date Biografice Alain Delon: înălțime, greutate

Nume complet: Alain Fabien Maurice Marcel Delon
Data naşterii: 8 noiembrie 1935
Locul naşterii: Paris
Parteneră:
Înălţime: 1,77 m
Greutate: 80 kg

Citeşte şi alte CV-uri:

Adrian Popa
Adi Nartea CV