Gabriela Dinu Vedete 22.09.2023 18:32

Adrian Nastase: CV, Biografie, Varsta, Familie, Avere, Surse de venit

Adrian Nastase: CV, Biografie, Varsta, Familie, Avere, Surse de venit

Adrian Năstase este un fost politician român, care a candidat la alegerile prezidenţiale. S-a născut pe 22 iunie 1950 la Bucureşti şi a fost profesor de drept public internaţional.

S-a născut în Capitală, într-o familie ce provenea din Tărtăşeşti, Dâmboviţa. Tatăl său, Marin Năstase, a fost ofiţer în Armata Regală a României şi a fost decorat de Regele Mihai cu Steaua României. Mama sa, Elena Dragomirescu era căsătorită cu Marin Năstase atunci când au fost evacuaţi pe vremea lui Ceauşescu din casa din Colentina. Mai are o sora pe nume Dana şi au copilărit împreună pe străzile periculoase, după cum povestea chiar el:

Ce scrie în CV-ul lui Adrian Năstase?

„Eu am trăit în Colentina, am trăit lucrurile astea, știu să înjur, știu să mă bat, am trăit și printre țigani. Acolo, în Colentina, unde stăteam eu, am trăit printre ei și m-am bătut cu ei, m-am înjurat cu ei, nu era o viață foarte simplă în cartierul acela.”

A absolvit Colegiul Naţional Sfântul Sava şi a fondat alături de doi colegi de liceu entitatea Asociaţia pentru păstrarea tradiţiilor de la Sf Sava, care le oferă burse elevilor de liceu, care provin din familii cu venituri mici. A absolvit două facultăţi, Drept şi Sociologie, după care a lucrat la Direcţia Protocol din cadrul Ministerului Comerţului Exterior.

Adrian Năstase şi viaţa de familie

A fost căsătorit cu Ilinca Peroteasa pe vremea când era student şi a divorţat în 1985. S-a recăsătorit cu Daniela Miculescu, alături de care are doi fii, pe Andrei şi pe Mihnea.

A intrat în politică şi a activat iniţial ca deputat, funcţie pe care a păstrat-o pâmă când a devenit ministru de Externe, în guvernul lui Petre Roman.

În 2004, a candidat la alegerile prezidenţiale din partea PSD şi a fost învins în al doilea tur de scrutin de către Traian Băsescu. Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru corupţie în 2012, iar doi ani mai târziu a primit o altă condamnare, de data aceasta de patru ani, pentru luare de mită şi şantaj.

Date Biografice Adrian Năstase

Nume complet: Năstase Adrian
Data naşterii: 22 iunie 1950
Locul naşterii: Bucureşti, România
Partener: Dana Năstase

Adrian Năstase are o pensie în valoare de 5000 de lei şi o avere de peste 15 milioane de euro, incluzând locuinţe, terenuri, bijuterii şi obiecte de artă.