Ionuț Nițulescu Actualitate 22.04.2021 15:38

Acuzații dure la adresa lui Vlad Voiculescu, după ce bolnavii de cancer au rămas fără medicamente: „Nu i-a păsat de noi”

Acuzații dure la adresa lui Vlad Voiculescu, după ce bolnavii de cancer au rămas fără medicamente:

Noi acuzații la adresa lui Vlad Voiculescu. Deși a fost demis de la conducerea ministerului Sănătății, acesta este criticat pentru faptul că știa de situația dificilă în care se află pacienții cu cancer, care au rămas fără citostatice, dar că nu a făcut nimic pentru ei.

Pandemia de coronavirus îngreunează situația bolnavilor de cancer din România. Medicii de la Institutul Oncologic din Capitală cer cu disperare medicamente ca să poată salva în continuare viețile pacienților oncologici. Aceștia au rămas fără citostatice de mai bine de zece zile, iar situația nu pare să se rezolve prea curând.

Bolavii de cancer au rămas fără medicamente

Schimbarea ministrului Sănătății duce la amânarea rezolvării acestei probleme, iar cei care au de suferit sunt pacienții aflați în stare gravă. Viețile lor depind de aceste medicamente, care lipsesc de zile întregi.

Ioana Mihăilă a depus jurământul miercuri seara pentru funcția de ministru al Sănătății, Aceasta a declarat că a aflat despre această situație chiar în ziua în care a preluat mandatul de ministru și a subliniat că va încerca să găsească cât mai repede o soluție pentru această problemă.

„Aseară am vorbit cu dl. manager de la IOB (Institutul Oncologic București – n.r.) și m-a anunțat că există o problemă cu medicamentele de cancer. Acum, dimineață, am deja o întâlnire programată cu doamna director de la Politica medicamentului și sper să rezolvăm cât de curând”, a declarat Ioana Mihăilă, potrivit Digi24.

Politica de achiziții din cadrul Institutului Oncologic București a dus la această problemă de aprovizionare și achiziționare de citostatice, a explicat Bogdan Tănase, managerul instituției.

Citește și: Boala incurabilă de care suferă Bianca Drăgușanu: „Medicii m-au avertizat că se poate agrava foarte repede”

Acuzații dure la adresa lui Vlad Voiculescu

În schimb, toate criticile sunt îndreptate către Vlad Voiculescu, care ar fi știut despre această problemă, dar nu a făcut nimic pentru a o rezolva. Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, face declarații aspre la adresa fostului ministru al Sănătății.

„Sunt mai mult de zece zile (de când citostaticele lipsesc – n.r.), sunt 12-13 zile de când au dispărut aceste medicamente și este o problemă la administrativ, la cei care fac comenzi. E un viespar în acel Institut, care văd că nu mai poate fi domolit cumva și avem de suferit noi, pacienții. Chiar dacă doctorul Tănase este bine intenționat și nu avem nimic cu dr. Tănase, îl apreciem foarte mult, lucrurile stau foarte prost în Institut, pentru că lipsa medicamentelor poate face diferența între viață și moarte. Este condamnabil că fostul ministru al sănătății s-a dus imperativ să ia 5 paturi de la ATI pentru COVID și ne-a lăsat fără medicamente, cunoscând situația de cel puțin o lună și jumătate în urmă. Deci, pe declarația dumnealui, care a spus aseară, postat pe Facebook, că ‘managerul știa de o lună și ceva și că ne-a promis că se rezolvă situația’, dl. Voiculescu chiar nu s-a interesat de situație și chiar nu i-a păsat de noi, pacienții. Și nu sunt singurele probleme cu care ne confruntăm”, a acuzat la Digi24 Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

Pe de altă parte, Vlad Voiculescu susține că nu a fost informat cu privire la situația citostaticelor.

„Mă întrebați cumva dacă știam acum mai bine de o săptămână despre un document transmis astăzi? Nu, nu știam”, a răspuns Vlad Voiculescu după ce a fost întrebat chiar pe pagina sa de Facebook.