Gabriela Dinu Știri 03.06.2021 08:07

8 zone de picnic din București unde ai voie să faci și grătar

8 zone de picnic din București unde ai voie să faci și grătar

Autorităţile au amenajat şi în Bucureşti câteva zone speciale pentru picnic, unde oamenii pot face şi grătare. Sunt locurile ideale pentru persoanele care locuiesc la bloc şi nu îşi permit sau nu au timp să meargă în afara Bucureştiului, la iarbă verde.

Şi toate acestea, fără să îţi iei vreo amendă, căci locurile sunt special realizate pentru aşa ceva.

8 zone din București unde ai voie să faci grătar

Mai exact, conform legii în vigoare, grătarele se pot face doar în locurile care au fost amenajate special pentru asta. Pentru cei care încalcă regulile, amnezile sunt destul de mari, cuprinse între 100 şi 5.000 de lei, în funcţie de gravitate.

În Capitală, au fost amenajate locuri speciale pentru grătare în următoarele parcuri şi zone, în funcţie de sectorul în care locuiţi.

În Sectorul 2 din Bucureşti, se poate aprinde focul fără probleme în următoarele locaţii:

  • Plumbuita, la intersecţia Str.Doamna Ghica cu şos.Colentina;
  • Pantelimon, în zona străzii Ciocârliei;
  • Lunca Florilor, în zona străzii Str.Vasile Stolnicu;
  • Morarilor, la intersecţia şos. Pantelimon cu Str. Bodeşti;
  • Parcul Dobroeşti, în zona străzii Azotului.

Pentru toate locaţiile menţionate anterior, trebuie să ştiţi că nu aveţi nevoie să achitaţi taxe, ci doar să vă aduceţi grătarul de acasă, căci acesta nu vă va fi pus la dispoziţie de nimeni, cel puţin nu în această regiune din Capitală.

În Sectorul 4, în Parcul Lumea Copiilor au fost amenajate foişoare de lemn, dotate cu 70 de grătare special realizate pentru locuitorii Bucureştiului. Totodată, şi curăţenia din acest loc este asigurată de către reprezentaţii Administraţiei Domeniului Public.

Totodată, autorităţile au pregătit şi în Sectorul 6, în Parcul Crângaşi, locuri speciale de grătare şi picnicuri. Amplasate chiar pe malul Lacului Morii, acestea oferă şi o privelişte foarte frumoasă şi au la dispoziţie şapte foişoare, toate dotate cu grătare, coşuri de gunoi şi băncuţe unde să vă puteţi relaxa alături de familie.

Pe aceeaşi idee au fost făcute şi în Sectorul 6, în cartierul ANM Brâncuşi, unde oamenii se pot instala absolut gratuit şi au inclusiv grătarele puse la dispoziţie.