Ionuț Nițulescu Actualitate 25.01.2023 19:07

Ce a putut să găsească un om după ce a săpat o groapă în propria curte. Era acolo de sute de ani!

Ce a putut să găsească un om după ce a săpat o groapă în propria curte. Era acolo de sute de ani!

A stat ani întregi cu o comoară în curte, dar habar nu avea! I s-a întâmplat unui bărbat care săpa în propria grădină, atunci când a făcut o descoperire neșteptată.

Dmitry Lukichev, dintr-un oraș din Kirghizstan, săpa în curtea casei sale, atunci când lopata a lovit un recipient metalic. Prima data a crezut că este o piatră. Nu se aștepta însă să facă o astfel de descoperire chiar în grădina sa.

Descoperire fascinantă în curtea casei

A descoperit lada și a avut parte de surpriza vieții sale. Înăuntrul ei se aflau multe lucruri personale ce aparținuseră cândva unui ofițer al armatei germane: ochelari, articole de toaletă, gulere detașabile, o perie de haine și o jachetă de ofițer Wehrmacht. Deși cutia era îngropată în pământ de mai bine de șase decenii, lucrurile găsite în interior erau în stare aproape perfectă, fiind ferite de umiditate.

Totodată, în ladă s-a găsit și un portofel cu bani, dar și acte de identitate. Bazându-se pe uniformă, se pare că proprietarul ar fi fost un medic militar. Asta nu e tot! Cufărul conținea și două cutii de trabucuri, două sticle de rom și mărci germane.

„Am scos cutia la suprafață. Nu era foarte grea, dar mi-am dat seama că are ceva înăuntru”, declara Dimitry în urmă cu ceva timp.

Placa zodiacală, veche de sute de ani

O altă descoperire interesantă, care i-a lăsat până și pe oamenii de știință mulți de uimire a fost făcută în Statele Unite, în urmă cu câțiva ani. Această descoperire face parte din rândul celor care au creat mai multe întrebări decât răspunsuri.

Citește și: Au găsit o mașină de lux îngropată. Ce era în bolid

Vorbim despre o dală de ciment ce conține semnele zodiacale.  Grosimea și textura stratului de sol care o acoperea i-au făcut pe specialiști să emită ipoteza că nu a fost pusă în pământ de o persoană pusă pe șotii.

Se crede că placa a fost îngropată acum câteva sute de ani, iar modul în care sunt dispuse zodiile pe dală sugerează aceasta a fost, probabil, folosită drept ceas solar.